Київський та Московський Патріархат в Шепетівці
- Dred
-
- Платиновий учасник
-
- Дописи: 357
- Подяка отримана: 44
Я гуру, я учітєль! Несіть мені усі по три рубля і мудрості я дам вам до**я........
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- olhavs
-
- Елітний учасник
-
- Дописи: 276
- Подяка отримана: 81
1. А хто визначає дійсність/не дійсність таїнства?Dred пише: в кп Богу, але це всерівно що вдома помолитися. їхні таїнства не дійсні і служби зрідні сектантським, хоч і обрядовість наша
2. Чим погано молитись Богу вдома?
- Dred
-
- Платиновий учасник
-
ніхто не каже, що молитися вдома це погано, навпаки це добре. Але, як казали святі отці, одне прохання "Господи помилуй" сказане в храмі заміняє 1000 земних поклонів вдома. Але таінство причастя є саме найбільше таінство Правослаіної Церкви, яке повинно виконуіатися кожною людиною, яка являється православною.
Я гуру, я учітєль! Несіть мені усі по три рубля і мудрості я дам вам до**я........
- 259051213422@odnoklassniki.com
-
- Платиновий учасник
-
- Дописи: 839
- Подяка отримана: 133
І це тільки по східній гілці, я вже мовчу про католицизм, де з поділень виникли геть нові, на сьогодні уже "традиційні" релігійні групи.
Тому так, чисто з історичного погляду - це процес очікуваний, враховуючи політизацію церков. І, мабуть, навіть неминучий.
З точки зору біблійної - розділення християнства по територіям, мовам, чи народам - прямо суперечить його суті. У цій релігії "Нема юдея, ні грека, нема раба, ані вільного, нема чоловічої статі, ані жіночої,— бо всі ви один у Христі Ісусі" (лист до Галатів). Там просто, в принципі, не може існувати поділень на рускіх, українців, київських, московських і т.д. І те що ми ось такі речі спостерігаємо, є лиш сумним підтвердженням факту - сучасні церкви ну дуже вже далеко відійшли від зразка залишеного Христом і його апостолами.
Звичайно, можна скільки завгодно посилатися на ті чи інші рішення, документи, конклави і собори. Але якщо вони суперечать першоджерелу, то самі розумієте... Це подібно до законів держави - жоден з них не може суперечити основному закону - Конституції. Для християн конситуцією є Біблія, Святе Письмо, і от якраз з точки зору того що там записано уся ця історія зовсім не є приводом для радості.
- Oleksandr
-
- Елітний учасник
-
- Дописи: 196
- Подяка отримана: 35
Dred пише: Ніхто не каже, що молитися вдома це погано, навпаки це добре. Але, як казали святі отці, одне прохання "Господи помилуй" сказане в храмі заміняє 1000 земних поклонів вдома.
Олександре, ну давайте оголосим Шепетівку окремою державою, оберем свого президента і будемо радіти - буде ця дія легітимною?
Не хотів я давати коментарів у цій темі і цим самим нагрішити роздмухуючи різного роду скандали, але не втримався і можливо вкотре поплачуся...
Дійсно, молитися потрібно і вдома, і в храмі. Але віра - це є особистий досвід спілкування з Богом і в кожного своя "дорога до храму". Деякі люди регулярно відвідують храми, причащаються і паралельно ворогують з ближніми (теж доводиться грішити: не суди і не судим будеш... ). Перш ніж причащатися потрібно зробити хоча б зусилля для примирення з ближніми...
Цей конфлікт триває багато років. Вирішити його обидві церкви не можуть і досі. Я вважаю, що простих людей не варто у це втягувати. Ця тема не підходить для діалогу між церквами, а діалог без представників церков буде непрофесійним і лише зашкодить...
- pavlok
-
Автор теми
- Адміністратор
-
- Дописи: 228
- Подяка отримана: 74
Кожен обирає свій шлях до Бога.
В теперішньому стані України зміни необхідно робити вірянам, бо в один момент може так статись, як і з державою загалом, тільки у церкві.
Зміни творить кожен з нас! ngokolo.blogspot.com/
- Dred
-
- Платиновий учасник
-
- Dred
-
- Платиновий учасник
-
робити все потрібно згідно канонам, а не самопроголошеннямПавло Котенко пише: Підтримую думку Михайла.
Кожен обирає свій шлях до Бога.
В теперішньому стані України зміни необхідно робити вірянам, бо в один момент може так статись, як і з державою загалом тільки у церкві.
- Oleksandr
-
- Елітний учасник
-
- Дописи: 196
- Подяка отримана: 35
- Dj Os
-
- Адміністратор
-
- Редактор
А найбільше я не розумію, як можна через церкву гризти один одному пельки? Всі такі віруючі, правильні, але як мова заходить за ось цей поділ МП і УП, то доходить і до прокльонів, і образ, і навіть рукоприкладства. Це по християнськи? Так в Біблії казали робити?