Дістав сьогодні список навчальних закладів, де є модульні котельні і мушу визнати, що помилився. Повірив на слово людині, яка вчилась у 7 школі, що там модульна котельня, але насправді виявилось, що наразі туди тепло постачає Енергоінвест.
Модульні котельні зараз у ЗОШ №3, ЗОШ№ 6, ЗОШ №8, ДНЗ №7 "Дюймовочка", ДНЗ №5 "Казка", ДНЗ №9 "Барвінок" та ДНЗ№12 "Ялинка".
Шепетівський професійний ліцей я так зрозумів взагалі не підпорядковується шепетівському управлінню освіти.
Разом з тим стало зрозуміло чому так закіпішував Енергоінвест. Виявляться на сесії була прийнята програма енергозбереження за якою всі навчальні заклади мають перейти на модульні котельні щоб зменшити втрати на тепломережах. Таким чином Енергоінвест лишається чималих грошових бюджтених надходжень.
І хоч управління освіти цього не визнає, але в одній із шкіл неофіційно кажуть, що на канікулах дійсно прикривали кран щоб менше платити за опалювання пустих приміщень.
У приміщеннях шкіл відносна вологість повітря має бути 40-60%; температура повітря в
класах і кабінетах 17-20 град. В цілому з цього режиму школи не вибиваються, є певні класи де температура 16 градусів. Те що крани прикривають в навчальний час ми чули лише від Енергоінвесту, інших незалежних експертних думок я поки що не почув.
Мені розповіли, що 31 січня в ліцеї була комісія, яка зафіксувала температуру теплоносія на вході, наміряли 54 градуси. Достатньо цього для -10 -8 надворі?
Словом, хотілось би щоб з цією темою розібрались детально та фахово люди зі сторони. Вірити на слово ні Енергоінвесту, ні управлінню освіти щось не хочеться.