МАРКИРОВКА НА ТЮБИКЕ ЗУБНОЙ ПАСТЫ

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
20 жовт. 2016 20:08 #109235 від pruduk
Зеленый квадратик говорит о том, что паста состоит практически полностью из натуральных ингредиентов. Кстати, такие квадратики можно заметить и на тюбиках с другой косметикой!

Синий квадратик свидетельствует о том, что в пасте содержатся как натуральные, так и химические компоненты.

Красный квадратик на тюбике указывает на наличие небольшого количества опасных химикатов: такую пасту ни в коем случае нельзя глотать!

Черный квадратик является самым опасным знаком. Вредные зубные пасты практически полностью состоят из химикатов и отмечены таким значком на тюбике!

Такую маркировку производители используют уже очень давно! Особенно важно проверить детскую зубную пасту, ведь детки так часто глотают ее во время чистки зубов…

Уже сейчас есть исследования, подтверждающие, что подобные товары общего употребления являются частой причиной аллергии у детей и взрослых, астматических приступов, кожных заболеваний разного рода.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • olhavs
  • olhavs аватар
  • Елітний учасник
  • Елітний учасник
Більше
20 жовт. 2016 20:43 #109236 від olhavs
Їй-богу, доросла людина, а в казочки вірете. Ви б ше про шапочку з фольги написали, і про те, що мікрохвильовки вібрують "не в ту сторону".

Останнім часом багато розмов про маркування на тюбиках зубної пасти у вигляді кольорових смужок - зелена, синя, чорна, червона.
Існує думка, що зелена смужка говорить про те, що паста містить натуральні компоненти, багато рослинних компонентів. Блакитна - містить більше мінеральних компонентів. Чорна - сама нехороша паста, містить грубий абразив і багато синтетичних компонентів.
Або такий варіант - за процентним вмістом хімії в зубній пасті. 100% хімічний склад в пасті з чорною смужкою, тільки 20% природного продукту міститься в пасті з синьою смужкою, з червоною смужкою зміст природного продукту становить 50%, а зелена - 100% природний продукт. Або такий варіант - по кольоровим смужках можна визначити клас пасти, від чорного - "економ клас" до зеленого "еліт клас". Існує й така думка - голуба смужка - паста для щоденного застосування, червона - лікувальна паста (застосовується не більше тижня), із зеленою смужкою - зміцнююча паста (застосовується протягом місяця після лікувальної), з чорний смужкою паста відбілююча (використовувати не частіше разу на тиждень).
Яке розмаїття думок!
Але коли я стала придивлятися в магазинах до цього типу маркування на тюбиках дитячих зубних паст, то побачила, що багато дитячі зубні пасти мають чорну смужку. Так невже виробники зубної пасти так не люблять зубки наших дітей, що випускають зубну пасту шкідливу! для дитини?
А як же бути, якщо тюбик з пастою знаходиться в упаковці і не видно яка смужка, а на коробці кольорових смужок ні?
Згідно законодавства маркування зубних паст повинна відповідати:

ГОСТ 7983-99, відповідному стандарту ІСО 11609-95 «Стоматологія. Пасти зубні. Вимоги, методи випробування та маркування ». У цьому документі про маркування тюбиків зубних паст говориться наступне:
«ГОСТ 7983-99 Пасти зубні.
3.3 Маркування
3.3.1 На споживчій тарі із зубною пастою вказують:

- Найменування, назва (за наявності) та призначення виробу;

- Найменування і місцезнаходження виробника, місцезнаходження організації, уповноваженої виробником на прийняття претензій від споживача;

- Товарний знак виробника (за наявності);

- Маса нетто, обсяг;

- Склад виробу;

- Масову частку фториду (для фторідсодержащіх зубних паст);

- Умови зберігання (для продукції, що вимагає спеціальних умов зберігання);

- Термін придатності (строк придатності може бути зазначений таким чином: "придатний (використовувати) до (місяць, рік)" або "термін придатності (місяців, років) з обов'язковим зазначенням у останньому випадку дати виготовлення (місяць, рік)";

- Позначення цього стандарту (якщо це передбачено законодавчими документами країни-виробника);

- Інформація про сертифікацію;

- Інформація про ефективне застосування та заходи безпеки.

Маркування наносять на мові країни-імпортера. Додатково інформацію допускається наносити на мові країни-виробника.

3.3.2 Маркування транспортної тари відповідно до вимог ГОСТ 14192, ГОСТ 28303

3.4 Упаковка

3.4.1 Зубні пасти фасують в споживчу тару, що забезпечує схоронність зубної пасти.

3.4.2 Маса пасти в одиниці упаковки повинна відповідати масі, встановленої технічною документацією і не повинна перевищувати 200 м. Допускається відхилення, що не перевищує ± 5% від встановленої маси.

3.4.3 Тара та пакувальні засоби повинні бути виготовлені з матеріалів, дозволених органами санітарно-епідеміологічного нагляду для контакту з харчовими продуктами, що забезпечують збереження зубної пасти протягом терміну придатності і не взаємодіють з зубними пастами.

Як видно жодної згадки про маркування кольоровими смугами мови не йде.
Звідки ж взялися ці смужки на тарі?

Спробую пояснити для людей, далеких від поліграфічного виробництва, як насправді відбувається процес виготовлення туби. Спочатку розробляється дизайн майбутньої туби. Для більшості "дізігнеров" існує тільки 4 кольори - CMYK (Cyan Magenta Yellow Black). Але не всі задумки "дізігнеров" можливо відтворити при друку полноцветом, тому дизайн потрапляє у відділ додрукарської підготовки для подальшої обробки, де обробляються проблемні елементи дизайну: прибираються непотрібні кольору, замінюються на сумішеві кольору, проводиться поділ кольору відповідно до кількості барвистих секцій друкарської машини і пр. технологічні моменти.

Наприклад, дизайн містить зображення і текст (все виконано полноцветом-cmyk). Дизайнер призначив тексту і штрихкоду синій колір (cyan + magenta), бо йому так підказали вищі сили з космосу, або просто цей колір гармонує із загальною ідеєю дизайну, або це брендовий колір компанії і пр. .. Друкувати такі елементи накладенням один на одного двох фарб не можна, так як прі не поєднанні фарб текст буде не читаємо, а штрихкод НЕ зчитуватися, тому на стадії додрукарської підготовки призначається цьому тексту сумішеві колір, вибравши колір з каталогу Pantone (дизайн вже буде виконаний у 5 фарб - cmyk + pantone), тому і фотомітці буде синьою, а ніяк не червоною або зеленою, так як додатковий колір - це додаткові витрати, на що виробник не піде, намагаючись звести витрати до мінімуму.

Тепер про технологічні фотомітки. Фотопомітки необхідні, як уже вище сказали:
- Горизонтальна - для точної розрізання ламінатного полотна по висоті (при друку на рулонному ламинатном полотні)
- Вертикальна - для точного позиціонування при спайці кінчика туби (що б спайка була паралельна зображенню і текстової частини, а не під кутом або перпендикулярна)
Як правило мітка друкується однією фарбою, як і штрихкод.

Для того, що б фотодатчик ловив фотомітці, необхідний контраст між фоном і міткою. Максимальний контраст - це білий матеріал і чорна фотомітці. Якщо в дизайні присутня чорна фарба - то й фотомітці і штрихкод будуть чорними, якщо в дизайні чорна фарба відсутня, то призначається максимально контрастний відносно фону колір. Якщо фон чорний / темний, то використовують білу фотомітці. Бувають випадки, коли фотомітки взагалі відсутні, а їх роль виконують елементи дизайну. Багато виробників ризикують, призначаючи світлий колір фотомітці і штрихкоду, так як штрихкод може просто напросто не рахуватися сканером в магазині, а фотодатчик може не зловити мітку при запайке кінчика туби. Для вибору кольору міток і штрих проводять попередні тести, але найчастіше виробники не ризикують випускати неякісний продукт і використовують чорний / темний колір.

Тому, яким кольором буде виглядати фотомітці залежить від концепції дизайну і від того, яким кольором я вважатиму за потрібне (за технологічними і естетичних причин) її пофарбувати.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
21 жовт. 2016 19:35 - 21 жовт. 2016 19:35 #109244 від Шепетівчанин
Петро, хватить тягнути на форум неперевірену інформацію, не раз за вами таке бачив
Останнє редагування: 21 жовт. 2016 19:35 ким Шепетівчанин.
Ці користувачі подякували: Dj Os

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
21 жовт. 2016 20:23 #109245 від pruduk
Почитал множество мнений! Но почему то ни один типографщик тут не попался и не доказал обратное! На самом деле типогравских меток на упаковке продуктов питания и других упаковках увидеть можно крайне редко, они как правило в виде меток типа дарта, и 4 кубиков стоящих рядом из цветов: розовый, желтый, голубой и черный. Если тут утверждают про то что это цветопроба или метки реза, то почему на упаковках оборудования нельзя найти точно такие же метки? Прошу не путать метки реза с цветопробой - это абсолютно разные вещи! Если основательно порыться, то можно найти таблицу маркировок - и провести эксперимент, и ужаснуться, что любой продукт имеющий маркировку любого цвета, даже зеленую (для пищевых продуктов это расстройство желудка) - вреден для здоровья. Черный означает 100% химию и содержание малой доли запрещенных веществ. Про это все можно очень много фактов нарыть.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.109 секунд
0
репостів
0
репостів