Вчені заявили про відкриття революційного способу боротьби з раком

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
07 бер. 2016 21:16 #105766 від Dj Os

Відкриття унікальної хімічної мітки, властивої клітинам будь-яких злоякісних пухлин, дозволить «навчити» власні імунні клітини пацієнта ефективно атакувати рак і виліковувати організм без застосування опромінення або хіміотерапії.

Дослідження, яке дійсно обіцяє прорив у боротьбі з раком, опубліковано в Science. Якщо вірити його результатами, мова йде про те, що вже зовсім скоро, як тільки запропоновані методики будуть застосовуватися повсюдно, рак в більшості випадків перестане бути смертельним захворюванням.

У двох словах суть зводиться до наступного. Імунна система людини здатна розпізнавати ракові клітини. Такі клітини утворюються в організмі протягом усього життя людини і успішно знищуються Т-лімфоцитами. Проблеми виникають тоді, коли пухлина починає рости і виробляти нові клітини так швидко, що Т-лімфоцити просто перестають з нею справлятися.

Імунні клітини, в тому числі Т-лімфоцити, розпізнають чужорідні тіла в організмі, в тому числі ракові клітини, за хімічними мітками. Однак ракові клітини, розмножуючись і пристосовуючись, можуть змінювати ці мітки, врешті-решт заплутуючи імунну систему, яка не справляється не тільки з кількістю «ворогів» в організмі, але і з їх різноманітністю.

Міжнародна група дослідників в своїй роботі показала, що їй вдалося виявити якісь універсальні мітки, характерні для багатьох видів пухлин (можливо, для всіх). Це означає, що тепер можна в пробірці виростити культуру Т-лімфоцитів, які «налаштовані» на знищення клітин саме з цими мітками, ввести їх пацієнтові - далі імунітет зробить всю роботу за лікарів.

«Багато років ми вивчали реакцію імунної системи на ракову пухлину, не маючи чіткого уявлення про те, на що саме реагує система, як розпізнає ракові клітини. Грунтуючись на нових дослідженнях, ми зможемо самі сказати імунній системі, як розпізнати і атакувати пухлини », - цитує одного з авторів статті Серхіо Кезаду видання Medical News Today.

Вирощувати Т-лімфоцити і «налаштовувати» їх біологи вже вміють. Справа була саме за відкриттям універсальної мітки, по якій можна розпізнавати ворога.

Лікування, в загальних рисах, буде виглядати так: у хворого візьмуть шматочок пухлини і зразок крові. За зразком ракових клітин встановлять їх специфічну хімічну мітку, потім з крові виділять саме ті Т-лімфоцити, які реагують саме на цю мітку, потім клонують потрібні Т-лімфоцити в потрібній кількості і введуть їх в кров хворого.

Тепер справа за чиновниками від медицини: чим швидше буде випробувана методика на пацієнтах-добровольцях і впроваджена по всьому світу, тим швидше з'явиться шанс у хворих.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.146 секунд
0
репостів
0
репостів