РЕВОЛЮЦІЯ ГІДНОСТІ

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
19 лист. 2021 19:57 #121222 від pruduk
РЕВОЛЮЦІЯ ГІДНОСТІ був створений pruduk
Революція Гідності виявила неспроможність існуючих на той час інститутів громадянського суспільства відповідати тим вимогам, які визначали європейський вектор розвитку держави. І першими, хто заявив про свою незгоду з політичними рішеннями тодішньої влади, була студентська молодь.

Після відмови уряду підписати Угоду про Асоціацію з Європейським Союзом українська молодь перша продемонструвала свою незгоду з таким рішенням влади. Хвиля громадських протестів прокотилась усією Україною. Однією з ключових вимог  Євромайдану та Революції Гідності був  цивілізаційний вибір України.

Ключовим маркером консолідації суспільства та продовження боротьби євромайданівців на противагу тиску з боку держави було збройне протистояння між силовиками та протестувальниками, скроплене кров’ю Героїв Небесної соті. У лютому 2014 р. відбулося фактично друге народження незалежності України.

Важливий урок ми отримали завдяки Революції Гідності,  – це те, що українське суспільство заявило про себе як домінуючу силу, адже Майдан не розділив Україну, а об’єднав її.

Проаналізувавши політичну ситуацію в Україні до революційних подій і після них, здобутки і перемоги нашої держави на шляху до європейської інтеграції за перші роки після майдану, можна зробити висновок, що не варто знецінювати усе, що зроблено українським суспільством. Ми, якщо порівнювати з пострадянськими країнами (не беремо країни Балтії)  пройшли дуже великий шлях і багато чого досягли до цього часу, особливо після Революції Гідності. Правила гри суттєво змінилися, попри усі негаразди і увесь цей залишковий ефект. Я думаю це чудовий  шлях, бо ми орієнтуючись на Європу зберігаємо свою унікальність.
Можливо саме в цьому народиться щось цікаве та сильне що змінить і саму Європу.

Протиставлення Донбасу центру та заходу України, яке часто можна почути у ЗМІ, насправді є штучним: 

Його в реаліях ніколи не було. Прості жителі сходу ніколи такими термінами не думали. Не було навіть самоідентифікації якоїсь окремої частини України. Схід взагалі дуже різний – є промислові, є аграрні райони. І в цих людей дуже різні проблеми, ціннісна орієнтація, навіть мова різна. Аграрні райони, до прикладу, говорять переважно українізованим суржиком. Окремість сходу і протиставлення його іншій частині України – це взагалі суто російський наратив, який за допомогою Партії Регіонів, а тепер партії
"За життя"  просовується. Активно його просувати стали з 2004 року. І мені дуже шкода, що вся Україна досі користується цим російським наративом.

Не виникає питань стосовно того, хто і якою мовою говорить, якщо ми обговорюємо економіку припустимо, то нам цікавий суто предмет розмови. Тобто це все, справді, штучне. Це елемент гібридної війни, яку Росія веде проти України. І в ній економічна і гуманітарна частина є не менш важлива, ніж військова, а, можливо, навіть більш важлива. І от якраз через внутрішні, штучні такі міфи – ділити українців за якимись принципами. Головне, щоб ділити. Оце і є якраз елемент гібридної агресії зі сторони Росії, тому нам це по-перше – треба розуміти, а по-друге – не реагувати. Але завжди бути готовим до гідної відповіді.
Ці користувачі подякували: Dj Os, Staruy

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Fidel
  • Fidel аватар
  • Користувач заблокований
  • Користувач заблокований
Більше
13 груд. 2021 20:00 #121263 від Fidel
Відповідь від Fidel у темі РЕВОЛЮЦІЯ ГІДНОСТІ
жаль, что все стали жить хуже, у них есть повод обвинять в этом революцию

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.108 секунд
0
репостів
0
репостів