Наші земляки-переможці війни в 1951-му просили милостиню і її пропивали

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
09 трав. 2016 10:40 #106597 від
Сьогодні, 9 травня, саме час зацитувати дещо з неопублікованих документів про долю інвалідів-фронтовиків радянсько-німецької війни 1941-1945 рр.

"...У другому півріччі 1951 року і за перший квартал 1952-го затримано 8.949 «нищенствующего и бродячого элемента»...
Інвалід Вітчизняної війни А.Е. Долгін 1927 р. н. не має обох ніг. Рідні в нього теж немає. «Їздить по містам (Одеса, Львів, Київ) і просить милостиню. За день назбирує до 60 рублів, які пропиває».
...Займається випрошуванням милостині київський член артілі ім. Кірова, інвалід Вітчизняної війни Г. Г. Качанов 1909 р. н.
...В місті Києві ...інвалід Наборщиков Г.В., роз’їжджаючи на трамваях і тролейбусах, видавав себе за колишнього танкіста-учасника боїв під Сталінградом і Одесою. Наборщиков участі у Вітчизняній війні не брав, а став інвалідом (зазнав контузії) внаслідок аварії, в яку потрапив при управлінні автомобілем у нетверезому стані. Наборщиков у місті Фастів має власний будинок.
Трапляються випадки, коли інваліди навмисне не хочуть їхати до будинків інвалідів, а ведуть бродяче життя і побираються.
Один із таких – інвалід Вітчизняної війни (сліпий) І.Н. Семченко – ходить, наспівуючи під акомпанемент гармоніки «жалобних» пісень і збирає милостиню. Його кілька разів спрямовували в дім інвалідів, але він щоразу категорично відмовлявся туди їхати.
...3-ім відділенням міліції м. Києва неодноразово затримувався за дрібні крадіжки і хуліганство інвалід Вітчизняної війни П. С. Котов. 7 січня ц. р. його було затримано в пивній на вул. Верхній Вал, де вчинив дебош, побив шибки і ображав громадян. Притягати до кримінальної відповідальності Котова прокурор Подільського району міста Києва відмовився".

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.065 секунд
0
репостів
0
репостів