Чи може кухарка керувати державою?

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
20 вер. 2020 11:42 #120780 від pruduk
З приходом до влади Зеленського і його партії "Слуга народу" в Україні народився тренд певної безвідповідальності суспільства. З’явилась більшовицька думка, яку казав ще Ленін, що навіть остання кухарка може керувати країною. Поки що кухарка, якій доручили країну, довела її до того стану, що всім стало зрозуміло, що кухарка країною керувати не може.
Після обрання Зеленського президентом, багато людей, які були далекі від політики, вирішили, що і вони теж зможуть бути політиком.
А власне чому ні. Комік, який ніколи не мав стосунку до жодних державних установ, став главою найбільшої в Європі країни. Чому б і мені не стати мером чи депутатом, адже я точно не дурніший Володимира Олександровича, та й відповідальності у міського голови та депутатів ради на порядок менше ніж у президента.
Так, напевно, думає більшість відомих і невідомих людей, що вперше зібрались стати головами міст і селищ та депутатами обласних, міських і районних рад, або, як зараз модно казати, СЛУГАМИ НАРОДУ. Тобто заворушились люди, які раніше, за деякими виключеннями, тримались від політики подалі.
Щоб стати гарним депутатом потрібно володіти всього двома рисами: бути гарним спеціалістом у певній царині суспільного життя та думати не тільки про свій добробут, а й про покращення життя усіх людей громади.
У нас на щастя чи на жаль на політиків не вчать.
В якийсь період життя людина сама вирішує, що їй треба стати мером чи депутатом. Мотивація у всіх різна, але, як показали нам всі роки незалежності, переважна більшість йде в раду не для покращення життя людей, а для власних інтересів.
Чому якість мерів і депутатів все ж досить низька? Тому що ми маємо невисокий рівень розвитку громадянського суспільства, а депутати є його віддзеркаленням.
Коли почнемо голосувати вдумливо, не за гречку, коли почнемо контролювати роботу мерів і депутатів - тоді матимемо достойних обранців.
Але поки нам до цього ще далеко. Тому не варто радіти новим обличчям...
Ці користувачі подякували: Dj Os

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
21 вер. 2020 13:36 #120783 від pruduk
Шановні шепетівчани!

Назвіть, будь ласка, мерів м. Шепетівки, при яких були знищені хлібзаводи, маслозавод, заводи "Лепсе"і "Комуніст", тай, практично, знищений Шепетівський м'ясокомбінат, відомий своєю продукцією на всіх теренах СРСР? Про покійників поганого не говорять і не говоріть, обійдемся словом "попередники". Поряд з цим, хотів би запитати Вас, при якому міському голові були, практично,заново побудовані житлові будинки по пр. Миру (біля Люксу), по вул. Островського, біля буд. побуту, на місці де мав бути готель, торговий центр, на місці "критого ринку"- "шепетівського цирку"? Все це були довгобуди, які простояли до 20 років. А при якому міському голові було проведено кап. ремонт проспекту Миру, який, нажаль, не закінчили із-за недовольства багатьох мешканців міста? І все при якому голові... Доброго ми не помічаємо, а ось недоробки чи упущення - виставляємо на перший план і захльобуючись перемелюємо язиками...
Ці користувачі подякували: admin

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.167 секунд
0
репостів
0
репостів