Понад 6 тисяч гривень за пучок штрафуватимуть продавців і покупців черемші

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
05 квіт. 2017 15:40 #112016 від Dj Os

На Хмельниччині стартував другий етап операції «Первоцвіт-2017». Серед рідкісних первоцвітів - черемша, або «цибуля ведмежа», яка ще у 1980 році потрапила до Червоної Книги України.
Як повідомляють у Держекоінспекції області, масовий збір та продаж «цибулі ведмежої» призводить до зникнення рослини. Відтак, аби зберегти її, на ринках міста Хмельницького та області постійно відбуваються рейдові перевірки.

«Окремі громадяни заборону цю ігнорують відкрито і нахабно. Дільці, які наживаються на знищенні рідкісних і зникаючих рослин, повинні зрозуміти, що, добуваючи собі гроші, вони позбавляють своїх дітей і онуків можливостей бачити цю красу в майбутньому», - наголошують у Держекоінспекції.

За кожен екземпляр добутої черемші порушник повинен відшкодувати державі збитки - 62 гривні. Тобто за пучок з 100 примірників «ведмежої цибулі» доведеться заплатити близько 6200 гривень. До того ж до адміністративної відповідальності може бути притягнуто як продавця черемші, так і її покупця.

Держекоінспекція просить повідомляти про кожний факт на телефон Гарячої лінії Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області за номером 0382-70-28-39, або на електронну адресу khmeln@dei.gov.ua.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
05 квіт. 2017 22:21 #112020 від Старик Хотабыч
Проїдьте подивіться скільки лісу останнім часом вирізано, а не бабульок штрафувати.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.101 секунд
0
репостів
0
репостів