Граничну ціну безмитного ввезення товарів хочуть зменшити у майже сім разів

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
18 лист. 2016 18:19 #109611 від Dj Os

Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) готує законопроект, яким передбачається зниження граничної ціни міжнародних відправлень, які не обкладаються митом, зі €150 до 22. У документі, копію якого має в своєму розпорядженні Retail Community, йдеться про те, що ця ініціатива покликана скоротити обсяги тіньового імпорту.

Законопроект, розроблений АПІТУ, поки не зареєстрований, однак, транспортні компанії та інтернет-магазини, що працюють за моделлю cross-border, вже побоюються, що ця ініціатива вб’є їхній бізнес та обмежить свободу українських споживачів
«Нібито стало масовим явище, коли недобросовісні підприємці розділяють партії і пересилають товари вартістю до €150 міжнародними поштовими відправленнями з метою безмитного ввезення в Україну. Такі товари ввозяться для особистого користування, а в подальшому об’єднуються в товарні партії і реалізуються через торговельні мережі», – йдеться в матеріалі компанії.

За підрахунками АПІТУ, зниження граничної ціни міжнародних відправлень, що не обкладаються митом, збільшать доходи бюджету щонайменше на 4,7 млрд грн.

Противники такої ініціативи АПІТУ заявляють, що міжнародний трафік посилок зменшиться до нуля, а контрабандний трафік, з яким намагаються боротися автори законопроекту, навпаки, зросте. Оскільки, покупцеві не просто потрібно буде заплатити 20% ПДВ, зросте вартість роботи митного брокера та перевізника.

Разом з тим, у Retail Community кажуть, що ініціатива АПІТУ вплине на бізнес, не пов’язаний з ІТ-технікою та електронікою. В зоні ризику такі групи товарів, як взуття, одяг, їжа, меблі, косметика.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.119 секунд
0
репостів
0
репостів