На Хмельниччині проводять обшуки у посадовців Управління державної архітектурно-будівельної інспекції

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
16 лист. 2016 17:51 #109564 від Dj Os

Прокуратурою Хмельниччини спільно з Управлінням Служби безпеки України в області проводиться системна робота, спрямована на виявлення і припинення корупційних схем незаконного збагачення у сфері архітектурно-будівельної діяльності, притягнення винних до відповідальності. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області

Попри це, зловмисниками формуються приховані схеми одержання та передачі неправомірної вигоди високопосадовцям, ліквідація яких вимагає кропіткої та узгодженої роботи усіх правоохоронних органів.

З метою подолання таких негативних проявів слідчим відділом прокуратури області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 368 КК України.

Надалі, спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України в області викрито протиправну діяльність групи осіб, яка займалась «вимаганням» неправомірної вигоди з підприємців та громадян за вирішення «питань», пов’язаних з оформленням дозвільних документів, посадовими особами Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в області.

Встановлено, що лише під час однієї із таких зустрічей зазначеними особами мешканцю міста було вказано на необхідність надання і обов’язкову передачу через визначеного посередника 1700 доларів США, що становить більше 44 000 гривень, для успішного погодження і реєстрації декларації та документації щодо реконструкції об’єкта нерухомості.

Незважаючи на ретельне маскування та конспірацію, 16 листопада 2016 року слідчим відділом прокуратури області спільно із співробітниками Управлінням Служби безпеки України в області та за результатами проведених негласних слідчих (розшукових) дій (контроль за вчиненням злочину) затримано осіб, які отримували неправомірну вигоду для подальшої передачі керівництву Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Хмельницькій області.

Під час одержання чергової частини «хабара» в розмірі 900 доларів США вказаних осіб викрито на «гарячому» та затримано в порядку статті 208 КПК України, а кошти вилучено.

На даний час проводяться 7 санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання членів злочинної групи та посадовців Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в області.
Ці користувачі подякували: Федоров

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.099 секунд
0
репостів
0
репостів