УВАГА! 13 листопада в Україні очікуються складні погодні умови: сильні снігопади, хуртовини, ожеледиця.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
12 лист. 2016 14:10 - 12 лист. 2016 14:12 #109486 від Dj Os

За прогнозами Укргідрометцентру на вихідні, зокрема у з ночі суботи на неділю 13 листопада активний циклон зумовить складні погодні умови у західних областях України, зокрема і на Хмельниччині. Очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, утворення снігового покриву висотою 15-25 см, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця, посилення швидкості вітру до 25м/с.

З огляду на це, державна служба України з надзвичайних ситуацій переконливо радить громадянам утриматись від поїздок власним автотранспортом на далекі відстані, при потребі надавати перевагу залізничному транспорту
Якщо ж виникла необхідність поїздки на власному автомобілі то перш за все потрібно обирати дороги Державного значення, які очищаються від снігових заметів в першу чергу

Під час поїздки на автотранспорті в жодному разі не виїжджати наодинці, необхідно забезпечити повний бак пального, мати з собою запас коштів, їжі та води, автомобільний зарядний пристрій для мобільного телефону, лопату, трос, пісок, засоби проти ковзання на колеса.

Під час руху на автомобілі не варто намагатися подолати снігові замети, необхідно зупинитися, укрити двигун зі сторони радіатора. Необхідно періодично виходити із автомобіля, розгрібати сніг, щоб не опинитися похованим під заметом. Крім того, автомобіль, який не засипаний снігом – гарний орієнтир для пошукової групи

При прогріванні автомобіля важливо не допускати проникнення в кабіну (кузов, салон) вихлопних газів, з цією метою важливо слідкувати щоб вихлопна труба не закупорювалась снігом.

Якщо у дорозі разом опинилося декілька чоловік (на декількох автомобілях), доцільно зібратися разом і використати один автомобіль як укриття з метою економії пального до приїзду пошукової групи.

Підрозділи ДСНС області переведені на посилений варіант несення служби, в готовності до розгортання 20 мобільних пунктів обігріву, які за необхідністю встановлюватимуться на проблемних ділянках автошляхів разом із тягачами.
Останнє редагування: 12 лист. 2016 14:12 ким Dj Os.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.085 секунд
0
репостів
0
репостів