На Хмельниччині люди взяли в облогу молокозавод через мільйонні борги перед фермерами

Більше
12 вер. 2016 10:20 - 12 вер. 2016 12:51 #108635 від boykooleg93@gmail.com

Люди мітингують під будівлею підприємства ще звечора і розходитися не збираються.У Білогір'ї фермери вийшли на акцію протесту під будівлю місцевого молокозаводу, передає Depo.Хмельницький.Люди мітингують через те, що завод не виплачує їм кошти за молоко. За словами фермерів, цифра заборгованості коливається в межах від 6 до 11 мільйонів гривень.Остаточну суму боргу, кажуть, назвати важко, бо винні і селянам, і фермерам, і цілим сільгосппідприємствам, в тому числі - й аграрному кооперативу.

Селяни на Хмельниччині оголосили тижневу акцію протесту.

Селяни переживають, що їм просто не віддадуть грошей, бо знають і про зарплатні борги на заводі. Зібралися в неділю, щоб провести свого роду попереджувальну акцію. В Білогір'я під'їхали люди і з сусідніх районів, бо молокозавод збирає молоко на кількох територіях.
"Люди зібралися тут сьогодні вранці. Про акцію протесту вони заявили ще вчора. Сказали, що вона буде довгостроковою, оскільки підприємство дійсно винне людям гроші за молоко, яке збирало з початку року. Люди підписували угоди як власники господарства, фермери. Їм платили справно, досить непогано, але з початку літа вже почалися проблеми", - передає кореспондент Depo.Хмельницький з місця події.
Ніхто з представників підприємства-боржника до людей не вийшов, ті почали палити й підвозити шини. Пожежні, поліція й газова служба чемно стерегли порядок і були напоготові.

Не захотіли розмовляти на заводі й з журналістами, а ось голова місцевої райдержадміністрації Роман Муляр таки удостоївся "честі".

Як тільки він вийшов з території підприємства, - люди одразу його оточили.
Чи зможе керівництво району хоч якось вплинути на очільників і власників заводу – питання неоднозначне. Людям гроші таки винні, не хочуть і повернути борг бартером, на який з переляку погоджуються селяни, та й підприємство зареєстроване в іншій області.
Голова райдержадміністрації просив людей на зустріч у понеділок, а сам зранечку обіцявся максимально з'ясувати шляхи вирішення конфлікту.
Долучення:
Останнє редагування: 12 вер. 2016 12:51 ким Dj Os.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
14 вер. 2016 12:35 #108677 від Blogger
У Білогір’ї під стінами молокозаводу мітингують місцеві жителі. Кажуть, підприємство вже кілька місяців не платить фермерам за молоко.
Про це повідомляє телеканал “112 Україна”.
“Люди зібралися тут сьогодні вранці. Про акцію протесту вони заявили ще вчора. Сказали, що вона буде довгостроковою, оскільки підприємство дійсно винне людям гроші за молоко, яке збирало з початку року. Люди підписували угоди як власники господарства, фермери. Їм платили справно, досить непогано, але з початку літа вже почалися проблеми. Люди називають різну цифру (заборгованості, – ред.) – від 6 до 11 млн”, – зазначено в інформації.

Нагадаємо, що минулого року теофіпольські фермери також пікетували білогірський молокозавод з вимогою повернути 6,5 млн. грн за здане молоко.

ngp-ua.info/2016/09/29103

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
14 вер. 2016 19:25 #108683 від Dj Os
Хтось знає в чому суть конфлікту? Бо щось у мене враження, що тут не все так чисто.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.158 секунд
0
репостів
0
репостів