Бренд Хмельниччини обиратимуть он-лайн голосуванням

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
11 серп. 2016 20:45 - 11 серп. 2016 20:46 #108188 від Dj Os
Сьогодні в обласній державній адміністрації представили чотири варіанти брендування та логотипу Хмельницької області. Долучитись до остаточного вибору зможуть всі охочі: впродовж тижня на сайті ОДА обіцяють розмістити он-лайн голосування. Над розробкою проекту безкоштовно працювало київське PR-бюро маркетингових технологій.

Перед тим як взятись до розробки бренду, було проведено соціологічне дослідження серед мешканців області. Як зазначив директор бюро маркетингових технологій Назар Алі, під час дослідження вони намагались зрозуміти, чим область може відрізнятись від інших регіонів України.

Через брендування хочуть спростувати стереотип про єдину атракцію області – ринок Хмельницького та показати, що насправді в області є великий потенціал. Брендинг окремого регіону – це можливість його продати, залучити не тільки внутрішній туризм, а й зовнішній.

“Ми розуміємо, що хтось казатиме про погані дороги, відсутність інфраструктури і навіть можливості доїхати до того чи іншого місця, однак треба з чогось починати. Всі регіони, які зараз туристично цікаві починали із представлення себе, а потім вже підтягувались кошти: в тому числі і від туристів”, – наголосила представниця PR-бюро Ніна Алі.

Наразі представили чотири варіанти візуалізації бренду області, кожен з яких передбачає інший логотип.

Перший варіант – перехрестя стихій та історій. У цьому варіанті представлені сонце – як образ сонячної природи, зелень – уособлення великого зеленого фонду області та вода. Цей знак виглядає сучасно і може використовуватись по-різному: у сувенірній продукції, на дороговказах, будь-якій продукції.

Другий варіант – більш самобутній та автентичний. У ньому використано вишиванковий орнамент, характерній Поділлю. У цьому логотипі намагались зобразити сучасне перехрестя стихій та історій Хмельниччини.

Третій варіант – найбільш класичний. Він відображає перехрестя історії, природи та комплексно демонструє цікавинки Хмельниччини. Він більш гербовий, однак прямо показує, чим наш регіон відрізняється від інших. На гербі лаконічно зображені цікавинки Хмельниччини: замок, як уособлення замків, фортифікацій та старовинних маєтків; воду, як уособлення Дністра та інших річок та водоспадів, а також зелені пагорби – уособлення природи, зелені, краси печер. Знак простий і прямо пов’язаний із Хмельницькою областю.

Четвертий – найбільш трендовий і сучасний варіант. За словами Ніни Алі, такий динамічний логотип могло б мати будь-яке європейське місто. В ньому відображені дві основні букви регіону. Разом з тим, елементи, з яких побудована буква Х є двома серцями, що перехрещуються. Це символізує поєднання зелені природи, її багатств та краси із серцями людей, які тут живуть.

Для порівняння бюро маркетингових технологій представило логотипи інших українських міст:



З остаточним варіантом логотипу буде розроблений бренд-бук для вільного доступу на сайті ОДА. У ньому будуть детально описані рекомендації для його використання. Всі охочі підприємці, власники готелів, виробники сувенірної продукції зможуть розміщувати на своїй продукції.

Як зазначила Ніна Алі, над проектом вони працювали безкоштовно.

“Для нас це можливість реалізувати проект корпоративної соціальної відповідальності. Серед рекламних і PR-агентств є така практика: проводити проекти, які не є комерційними, однак можуть стати знаковими та важливими для суспільства. Ми прийняли рішення попрацювати для Хмельницької області”, – зазначила вона.
ngp-ua.info
Останнє редагування: 11 серп. 2016 20:46 ким Dj Os.
Ці користувачі подякували: Lego, IhorMykolaiovych, pruduk

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Lego
  • Lego аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
12 серп. 2016 16:08 - 12 серп. 2016 19:17 #108202 від Lego
Дуже чудова задумка!
Вже навіть відкрили попереднє голосування:
Частина повідомлення прихована від гостей. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь, щоб побачити її.


Мені подобається варіант 2. Хоча і третій доволі симпатичний. Що правда, в Шепетівському районі замки в гарному стані будуть лише на гербі, від чого, звісно, сумно.
Останнє редагування: 12 серп. 2016 19:17 ким Dj Os.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dentist
  • Dentist аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
12 серп. 2016 19:06 #108211 від Dentist
Всі міста українською, геть Донецьк та Запоріжжя, а Київ ні.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.142 секунд
0
репостів
0
репостів