Теракт у Ніцці: 77 жертв, ще 42 людини у критичному стані

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
15 лип. 2016 05:57 - 15 лип. 2016 05:57 #107493 від Dj Os

Під колесами вантажівки, що умисно була скерована в натовп людей на Англійській набережній у Ніцці під час святкування Дня взяття Бастилії, загинуло щонайменше 77 осіб, ще 42 людини у критичному стані.
Про це написав мер міста Крістіан Естрозі у twitter.
"Кількість загиблих в результаті цього жахливого нападу 77 осіб", - написав він.

Як повідомляє Reuters, водій вантажівки був застрелений. Особу водія досі не ідентифіковано. 25-тонна машина без номерів на високій швидкості протягом понад 100 метрів їхала по набережній, збиваючи людей.

Очевидці повідомили, що після наїзду на людей він вийшов з автомобіля і відкрив вогонь по натовпу із пістолета. Відразу після того, як вантажівка в'їхала в натовп, стали з'являтися повідомлення про захоплення заручників в готелях і ресторані в Ніцці, які не знайшли підтвердження.
Поліцейські виявили у автомобілі вогнепальну зброю та гранати. Місцева прокуратура розслідує інцидент як теракт.
Як повідомляє SITE Intelligence Group, що спеціалізується на моніторингу сайтів ісламістських терористичних організацій і акаунтів їхніх прихильників в соціальних мережах, джихадисти, що підтримують ІДІЛ, пишуть схвальні коментарі про те, що трапилося в Ніцці. Сплеск активності і погроз щодо Франції спостерігається і на сайтах прихильників "Ісламської держави".

Офіційно організація поки не взяла на себе відповідальності за те, що трапилося.
Втім, як пише the guardian, початкові відомості свідчать про можливу атаку джихадистів, які у свої пропаганді уже закликали саме до подібного способу теракту.
Як відомо, майже 8 місяців тому, 13 листопада, бойовики ІДІЛ здійснили теракт у Парижі, вбивши 130 осіб. 4 місяці тому бельгійські ісламісти, пов’язані із паризькими терористами, атакували Брюссель, тоді загинуло 32 особи.
Останнє редагування: 15 лип. 2016 05:57 ким Dj Os.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.084 секунд
0
репостів
0
репостів