Почему проживающих не по месту прописки, уже скоро начнут штрафовать

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
22 квіт. 2016 08:55 #106220 від pruduk
Почему проживающих не по месту прописки, уже скоро начнут штрафовать
Граждане Украины, не проживающие по своему официальному месту регистрации более 30 дней, должны «прописаться» по новому месту пребывания.

Граждане Украины, не проживающие по своему официальному месту регистрации более 30 дней, должны «прописаться» по новому месту пребывания. За неисполнение нормы последует предупреждение, а потом во время каждого обнаружения нарушения будут налагать штрафы в 17-51 грн.

Об этом свидетельствует постановление Кабинета министров №207 от 2 марта 2016 года, подписанное экс-премьером Арсением Яценюком.

Согласно новациям, функции регистрации передали из Государственной миграционной службы местным органам власти. Человек, который выписался с предыдущего места жительства, должен зарегистрироваться по новому месту в течение 30 дней. Также нужна регистрация для тех людей, которые выехали из дома более чем на месяц на учебу, работу и тому подобное.

Сняться с предыдущего места регистрации можно будет одновременно с регистрацией на новом.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • olhavs
  • olhavs аватар
  • Елітний учасник
  • Елітний учасник
Більше
22 квіт. 2016 11:56 #106222 від olhavs
Що за дурня? Студент, який їде на навчання, наприклад, у Київ, і йому не дають гуртожитка, де має прописуватись? У баби Мані? І яка баба Маня буде реєструвати в себе чужих людей, і ше й платити з того податок?

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
22 квіт. 2016 16:06 #106232 від pruduk
Останніми днями у ЗМІ поширюється інформація про те, що громадян України нібито збираються штрафувати за проживання не за місцем реєстрації. Юристка ДемАльянсу Марія Осипчук розібралась в цьому питанні.

- “У Постанові КМУ №207 від 2 березня 2016 року, на яку посилаються ЗМІ, не зазначено жодних норм про штрафування тих, хто не проживає за місцем реєстрації. Жодного слова про штрафи в постанові немає”, зазначає вона.

П. 7. Постанови визначає: “Реєстрація місця проживання здійснюється тільки за однією адресою. У разі коли особа проживає у двох і більше місцях, вона здійснює реєстрацію місця проживання за однією з цих адрес за власним вибором. За адресою зареєстрованого місця проживання з особою ведеться офіційне листування та вручення офіційної кореспонденції”.

З цього виходить, що громадяни мають право реєструвати ту адресу, яку вважають за потрібне, навіть якщо проживають в іншому місці.

Проте є певні обмеження для конкретних категорій осіб. Це особи, які не проживають за зареєстрованим місцем проживання більше одного місяця і які мають невиконані майнові зобов’язання, накладені в адміністративному порядку чи за судовим рішенням, або призиваються на строкову військову службу і не мають відстрочки, або беруть участь у судовому процесі в будь-якій якості, зобов’язані письмово повідомити відповідному органу реєстрації про своє місце перебування.

В такому випадку ці особи зобов’язані письмово повідомити відповідному органу реєстрації про своє місце перебування.
Ці користувачі подякували: Dj Os

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.157 секунд
0
репостів
0
репостів