За букет «ведмежої цибулі» можуть оштрафувати на 6 тисяч гривень

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
24 бер. 2016 20:20 #105930 від Dj Os

Штрафи сплачуватимуть і за незаконний збір та вилучення із природного середовища рідкісних рослин або продаж чи вирощування їх у домашніх умовах. До Червоної Книги України черемша потрапила ще у 1980 році. В екологічній інспекції кажуть, з початку проведення операції «Первоцвіт–2016», держінспектори склали 7 протоколів про притягнення до адміністративної відповідальності за ст.88-1 КУпАП, які направлено до судових органів для подальшого розгляду. Адже підсніжники і черемша, крім Червоної Книги України, охороняються міжнародною Конвенцією про біологічне різноманіття та міжнародною Конвенцією про охорону дикої флори і фауни в Європі. Тому їх зривати не можна.

За статтею 88-1, частини 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачається накладання штрафу від 1700 до 3655 гривень з конфіскацією рослин. Крім того, згідно з постановою Кабінету Міністрів України №1030 від 7 листопада 2011 року «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної Книги України, а також за знищення або погіршення середовища їх перебування (зростання)» за кожен екземпляр добутої черемші порушник повинен відшкодувати державі збитки розміром в 62 гривні.

«Підкреслюємо, що мова йде не про один пучок, а про одну рослину, тобто за пучок з 100 примірників «ведмежої цибулі» доведеться заплатити 6200 гривень, причому до адміністративної відповідальності може бути притягнуто як продавця черемші, так і її покупця», - повідомляють в прес-службі Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області.

Рейди в межах проведення операції «Первоцвіт 2016» проходитимуть постійно на всій території Хмельницької області аж 15 червня.

vsim.ua

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.089 секунд
0
репостів
0
репостів