Де можна взяти кредит на житло

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
19 лют. 2016 21:14 #105514 від pruduk
Кредитування від держави

В Україні діє Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитло). Цей фонд реалізує 3 програми держпідтримки для придбання житла:

- пільгове кредитування молодих сімей;
- державна підтримка за програмою доступного житла (30*70);
- компенсація відсоткової ставки за кредитами банків за схемою здешевлення іпотечних кредитів, де компенсується 13% (з 16%, під які надавались кредити).

Детально про кожну програму і її умови можна дізнатися на офіційному сайті Держмолодьжитла.

У Державному фонді, станом на 2016 рік на програму здешевлення іпотечних кредитів кошти у держбюджеті передбачені тільки на компенсацію зобов’язань по вже укладених угодах. Тобто, для громадян, які раніше оформили угоду, і виплачують нині кредит. На програму 30*70 коштів у нинішньому держбюджеті не передбачили.
Крім того, в рамках програми забезпечення молоді житлом фінансування пільгового молодіжного житлового кредитування здійснюється також і за рахунок місцевих бюджетів.

Кредитування від державних і комерційних банків

І державні, і недержавні банки готові нині кредитувати купівлю житла українцям. Ви спитаєте – що тут дивного, адже це нормальний робочий інструмент кожного банку. На що можу вам відповісти, що буквально два роки тому політична та економічна кризи в Україні дуже "сприяли" тому, що банки відмовлялися кредитувати придбання саме житла.

Основні умови кредитування придбання квадратних метрів у 3 великих банках України, які входять в топ найнадійніших у нашій країні.

Ощадбанк (державний, Україна)

Пропонує кредити на нерухомість на вторинному ринку за наступними умовами:
строк кредиту — до 20 років,
процентна ставка від 23% річних,
разова комісія за надання кредиту — 1,5% від суми кредиту, але не менше 1000 гривень, авансовий внесок від 30%, валюта кредиту – гривня.

На сайті банку є калькулятор, який дозволяє розрахувати приблизну суму, яку за таких умов отримання кредитних коштів ви маєте сплачувати щомісяця. Наприклад, якщо ви берете в кредит 200 000 гривень на 5 років (60 місяців), то щомісячна оплата по кредиту становитиме 5638,09 гривень.

Документи для отримання кредиту: паспорт громадянина України, документ щодо податкового номеру, документ про отримані доходи та утримання з них за останні 6 місяців, інші документи (після консультації в банку).
Переваги, які вбачає у своєму кредитуванні Ощадбанк:
фіксована відсоткова ставка, що надає можливість чітко та прозоро оцінити вартість кредитного; продукту та прорахувати всі можливі платежі;
відсутність прихованих комісій;
відсутність штрафних санкцій за дострокове погашення кредиту;
зручний метод погашення кредиту в будь-якому відділенні АТ "Ощадбанку".

Укргазбанк (державний, Україна)

Цей банк пропонує кредити на придбання житла на первинному ринку в конкретних житлових комплексах, а також – в рамках співпраці з будівельними компаніями "Укрбуд" та "Київміськбуд". По кожному з них – різні умови кредитування. Наприклад, в залежності від того чи позичальник найманий працівник, чи приватний підприємець, встановлюються різні процентні ставки.

Зокрема, по програмі "Житло в кредит (первинний ринок)" прописані умови: кредит надається у гривні, однією сумою в разовому порядку, в національній валюті. Платежі по кредиту здійснюються щомісячно рівними частинами, проценти нараховуються на фактичний залишок заборгованості. Кредит надається на: придбання нерухомості (квартири) на первинному ринку шляхом: укладення договору купівлі-продажу майнових прав; купівлі-продажу цінних паперів (цільових облігацій, векселів, закладних); участі у ФФБ.
Сума кредиту – від 10000 до 600 000 гривень,
строк - від 1 до 20 років,
фіксована процентна ставка (на весь строк дії кредитного договору) – 29% в гривні.

Крім того, щорічно страхується предмет іпотеки на від 0,25% від вартості предмету іпотеки (після введення будинку в експлуатацію).

ПриватБанк (Группа Приват)

Тут умови наступні:

- початковий внесок – від 25%;
- максимальний строк – 20 років;
- ставка за кредитом – від 18% річних.

Крім першого внеску (не менше за 25% від вартості нерухомості), також потрібно буде оплатити страховий платіж – до 1% від вартості нерухомості та незалежну експертну оцінку – 150 гривень.

Крім того, ПриватБанк пропонує за доступними цінами великий вибір конфіскованої нерухомості. Відомості про неї можна знайти на сайті банку.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
20 лют. 2016 01:52 #105523 від Dj Os
Відповідь від Dj Os у темі Де можна взяти кредит на житло
На державні програми я би сильно не розраховував, реально кредит там отримати надзвичайно важко

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.092 секунд
0
репостів
0
репостів