Розпочалась видача нових паспортів у вигляді пластикової ID-картки

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
12 січ. 2016 13:19 #104452 від Dj Os

Міграційна служба розпочала запровадження паспорта громадянина України у вигляді пластикової картки.
На першому етапі новий документ оформлюватиметься безкоштовно громадянам, які досягли 16-річного віку та оформлюють паспорт громадянина України вперше.

З сьогоднішнього дня розпочалась видача нових паспортів у вигляді пластикової ID картки
Після прийняття Верховною Радою Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» отримувати нові паспорти зможуть всі громадяни (проводити заміну старих паспортів у формі книжечок на ID-картки).

Очікується, що закон може бути прийнятим наприкінці січня чи на початку лютого.

На сьогоднішній день близько 800 робочих станцій у 330 підрозділах міграційної служби по всій країні оснащені необхідним обладнанням для видачі ID-карт.

У підрозділах де такого обладнання не має, громадянам тимчасово будуть видаватися паспорти старого зразка (книжечка). Громадянам, які звертаються для оформлення паспорта громадянина України не вперше (наприклад, у зв’язку з втратою або псуванням), також до прийняття законопроекту будуть видаватися паспорти старого зразка.

ID-картка є більш захищеною від підроблення та призначена для підтвердження особи та громадянства на території України. Завдяки вбудованому електронному безконтактному чіпу, запровадження ID-картки відкриває нові можливості для створення електронних сервісів та спрощення надання адміністративних послуг.

На чіп буде записано персональні та біометричні дані власника документа, у тому числі місце проживання та сімейний стан. Внесення електронного цифрового підпису та інших даних є технічно можливим, проте потребує законодавчого врегулювання.

Разом із запровадженням ID-карток, міграційна служба здійснюватиме наповнення Єдиного державного демографічного реєстру – електронної бази даних, на основі якої буде здійснюватися ідентифікація осіб.
Процес документування громадян ID-картками триватиме 4-5 років, протягом 2016 року міграційна служба розраховує видати понад 2 млн документів нового зразка.

Обов’язкової заміни паспорта громадянина України на документ нового зразка не передбачено.
Для оформлення першого паспорта громадянина України по досягненню 16-річного віку необхідно звернутися до підрозділу ДМС за місцем проживання та надати свідоцтво про народження. У випадку оформлення ID-картки (за наявності технічної можливості) фотографії надавати не потрібно.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.087 секунд
0
репостів
0
репостів