Російська спортсменка попросила політичного притулку в Канаді через інформацію про допінг

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
18 лист. 2015 00:25 #103328 від Dj Os

Російська спортсменка Юлія Степанова, яка раніше розповіла західним ЗМІ про застосування допінгу в російській легкій атлетиці, попросила політичного притулку в Канаді, заявив депутат Державної думи Росії Ігор Ананських

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Риа Новости.

При цьому прокремлівський депутат, що є членом комітету Держдуми з фізичної культури, спорту і у справах молоді, назвав дії Степанової "доказом спланованої акції" з метою дискредитації російських легкоатлетів.

"Усе це говорить про суб’єктивний підхід Всесвітньої антидопінгової асоціації", – сказав Ананських.

Пізно ввечері у п’ятницю, 13 листопада, Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) зупинила на невизначений термін членство Всеросійської асоціації легкої атлетики через скандал з уживанням допінгу; це означає, що російські легкоатлети не зможуть узяти участі в Олімпійських іграх 2016 року у Бразилії, як і в інших легкоатлетичних змаганнях під егідою цієї міжнародної асоціації.

Варто додати, що у Женеві 9 листопада відбулася прес-конференція WADA, на якій незалежна комісія організації звинуватила Росію в численних порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала IAAF відсторонити російських легкоатлетів від участі у змаганнях під її егідою, у тому числі в Олімпіаді-2016.

Крім того, в WADA вважають, що міністр спорту РФ Віталій Мутко був обізнаний про численні маніпуляціях з допінг-пробами, а системне застосування допінгу в країні покривала ФСБ.

У відповідь Мутко заявив, що залюбки закриє всі антидопінгові програми у Росії.

Тим часом російські депутати вимагають від керівництва країни покарати ВАДА за розпалювання скандалу про вживання допінгу спортсменами Росії.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.072 секунд
0
репостів
0
репостів