Ухилення від мобілізації
- Автор теми
- Відвідувач
07 серп. 2015 19:52 #100148
від
Ухилення від мобілізації був створений
Ст. 336 КК України - ухилення від призову за мобілізацією
Мобілізація - це комплекс заходів, здійснюваних з метою планомірного переведення національної економіки, діяльності органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій на функціонування в умовах особливого періоду, а Збройних Сил України, інших військових формувань, сил цивільного захисту - на організацію і штати воєнного часу.
Під час мобілізації громадяни, які підлягають призову на військову службу, зобов'язані з'явитися на збірні пункти у строки, зазначені в отриманих ними документах (мобілізаційних посвідченнях, повістках або розпорядженнях військових комісарів).
Ухилення від призову за мобілізацією у формі бездіяльності полягає у нез'явленні суб'єкта не обов'язково до призовної дільниці, а й безпосередньо до військової частини, військової установи, які зазначені у повістці або наказі військового комісара. Крім того, при ухиленні від призову за мобілізацією можливі й інші способи (наприклад, незаконне отримання так званої "броні").
Відповідальність за такі злочини передбачає позбавленням волі на строк від двох до п'яти років. Слід зазначити, що хоча вказаний злочин і не відноситься до категорії тяжких, але отримати «реальний» строк відбуття покарання є неабияка вірогідність.
Хто, що думає на цю тему?
Мобілізація - це комплекс заходів, здійснюваних з метою планомірного переведення національної економіки, діяльності органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій на функціонування в умовах особливого періоду, а Збройних Сил України, інших військових формувань, сил цивільного захисту - на організацію і штати воєнного часу.
Під час мобілізації громадяни, які підлягають призову на військову службу, зобов'язані з'явитися на збірні пункти у строки, зазначені в отриманих ними документах (мобілізаційних посвідченнях, повістках або розпорядженнях військових комісарів).
Ухилення від призову за мобілізацією у формі бездіяльності полягає у нез'явленні суб'єкта не обов'язково до призовної дільниці, а й безпосередньо до військової частини, військової установи, які зазначені у повістці або наказі військового комісара. Крім того, при ухиленні від призову за мобілізацією можливі й інші способи (наприклад, незаконне отримання так званої "броні").
Відповідальність за такі злочини передбачає позбавленням волі на строк від двох до п'яти років. Слід зазначити, що хоча вказаний злочин і не відноситься до категорії тяжких, але отримати «реальний» строк відбуття покарання є неабияка вірогідність.
Хто, що думає на цю тему?
Тема заблокована.
- Автор теми
- Відвідувач
07 серп. 2015 21:16 #100152
від
Відповідь від у темі Ухилення від мобілізації
Харьковского программиста, который делал дроны для АТО, посадили за «уклонение» от армии
ain.ua/2015/07/21/592871
ain.ua/2015/07/21/592871
Тема заблокована.
- Dentist
- Адміністратор
07 серп. 2015 22:00 #100155
від Dentist
Відповідь від Dentist у темі Ухилення від мобілізації
А про що тут думати, зараз така картина в шепетівці, хто заважає, бабах і повістка прийшла
Ці користувачі подякували: Dj Os
Тема заблокована.
- Silacud
- Новачок
Менш
Більше
- Дописи: 2
- Подяка отримана: 0
07 серп. 2015 23:10 #100156
від Silacud
Відповідь від Silacud у темі Ухилення від мобілізації
Да хлопче бачу ти далекий від цього. Начитався казочок на форумі.
Тема заблокована.
- Автор теми
- Відвідувач
11 серп. 2015 10:32 #100219
від
P.SОгромная просьба к ворончукам,островським и прочим гениям,не задавать мне "умных вопросов "по типу,а что вы предлагаете делать и прочую муть.Просто включите мозги и подумайте,не засоряйте форум)
Відповідь від у темі Ухилення від мобілізації
Согласна на все 100% с Вами,на форуме сидят и пишут наши "защитники",которые дома находятся,ведь настоящим мужчинам,находящимся на передовой,нет времени на всякие бла-бла в виртуальном пространстве." 23 года развала страны через сми сделали свое дело и у нас размылся образ НАСТОЯЩЕГО МУЖЧИНЫ-ВОИНА,он растворился в интернет-демагогах,уютно сидящих за компами и поливающих грязью всех и вся или рассказывающих страшные байки под заказ от своих заказчиком.Обратите внимание на этом форуме обсуждается все с элементами грязи и политика,и люди города и все это на примитивном убогом уровне - все в негативе(А вот информация про ребят,которые на передовой,которым потом,после войны нужна помощь - материальная,психологическая,об этом молчат.Почему?Да просто эту тему надо изучить,подумать чем и как можно помочь,потом привлечь людей,вроде как просто.а на самом деле ....проще наполнить сайт статейками сомнительного происхождения и содержания.Мы имеем не сайт города,а а-ля желтая пресса Шепетовки.,на котором развивают свой талант "ораторский" пару людей,кто за зарплату,кто таким образом сам поднимает себе самооценку(Может пора консолидироваться?И решать проблемы,а не трепать языком?Федір пише: Да хлопче бачу ти далекий від цього. Начитався казочок на форумі.
P.SОгромная просьба к ворончукам,островським и прочим гениям,не задавать мне "умных вопросов "по типу,а что вы предлагаете делать и прочую муть.Просто включите мозги и подумайте,не засоряйте форум)
Тема заблокована.
- Silacud
- Новачок
Менш
Більше
- Дописи: 2
- Подяка отримана: 0
11 серп. 2015 14:18 #100221
від Silacud
Відповідь від Silacud у темі Ухилення від мобілізації
Шановний пане Островський Олександр, скажіть де і коли, я можу вручити вам повістку. А то, чесно кажучи, четвертий місяць пороги Вам обвиваю. Я розумію, що є важливіші справи ніж армія, але будьте добрі хоча б медкомісію пройти. Також хочу звернутися до Холяви Назара. З"явіться будь-ласка у військомат! Хай громада нашого міста побачить що ви справжні патріоти, а не диванні воїни.
Тема заблокована.
- Dj Os
- Адміністратор
- Редактор
11 серп. 2015 15:03 - 11 серп. 2015 15:17 #100222
від Dj Os
Тому маю великий сумнів, що ви взагалі маєте відношення до воєнкомату.
Я все думав для чого і хто створив цю тему, а тепер стало зрозуміло. Як і Олег Орленко та місцева самооборона, я комусь дуже заважаю, що вже який раз намагаються дискредитувати тут за допомогою анонімних акаунтів. Не вийде
Нехай воєнкомат ручає повістку як слід, тут ніхто ховатись не збирається. Привіт вам від ярих уклоністів з самооборони.
Попри всі фінансові труднощі вибори сайт відпрацює як слід, жоден покидьок не залишиться невідомим.
Тему закриваю, для своєї чорнухи юзайте 33 канал, у вас це добре виходить.
Відповідь від Dj Os у темі Ухилення від мобілізації
Не знаю якому ви Островському Олександу пороги обиваєте, але явно не мені. Жодного разу до мене ніхто не приходив з повісткою. Моя адреса у воєнкоматі є, тим більше, шо я ходив туди і надавав актуальні данні.А то, чесно кажучи, четвертий місяць пороги Вам обвиваю.
Тому маю великий сумнів, що ви взагалі маєте відношення до воєнкомату.
Я все думав для чого і хто створив цю тему, а тепер стало зрозуміло. Як і Олег Орленко та місцева самооборона, я комусь дуже заважаю, що вже який раз намагаються дискредитувати тут за допомогою анонімних акаунтів. Не вийде
Нехай воєнкомат ручає повістку як слід, тут ніхто ховатись не збирається. Привіт вам від ярих уклоністів з самооборони.
Попри всі фінансові труднощі вибори сайт відпрацює як слід, жоден покидьок не залишиться невідомим.
Тему закриваю, для своєї чорнухи юзайте 33 канал, у вас це добре виходить.
Останнє редагування: 11 серп. 2015 15:17 ким Dj Os.
Тема заблокована.
Час відкриття сторінки: 0.088 секунд