Об'єднання територіальних громад Хмельниччини

  • pavlok
  • pavlok аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
28 трав. 2015 23:42 #98451 від pavlok
Майже два місяці по всій країні у тому на Хмельниччині обговорювали адміністративно-територіальну реформу. Аби створити нову мапу нашого краю провели чи не сотні зустрічей із більшістю громад Хмельницької області. Та коли прийшов час затвердити перспективний план формування територій громад нашої області - у сесійній залі тільки почали дискусію вати. Три години вирішували – чи підтримати план, аби отримати від Мінрегіонбуду 124 мільйони гривень.

Планується створити 13 міських громад, які об'єднають території міст та прилеглих до міст сільських рад, а також 39 селищних та сільських об'єднаних громад.

Зміни творить кожен з нас! ngokolo.blogspot.com/

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
28 трав. 2015 23:47 #98452 від Dj Os
Я от навіть не знаю як ставитись до цього об'єднання. А все тому що ніхто не пояснює для чого це потрібно і яку користь принесе? Є якісь доступні статті на цю тематику?

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • pavlok
  • pavlok аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
29 трав. 2015 00:00 #98453 від pavlok
чесно кажучи в мене також постало аналогічне питання.
як я розумію, це об'єднання громад, які історично розвивались для спільного більш ефективного управління та розвитку.

Знаю, що в Грицеві цим активно займається пані Наталя www.facebook.com/seluchka

Зміни творить кожен з нас! ngokolo.blogspot.com/

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
29 трав. 2015 00:06 #98454 від 259051213422@odnoklassniki.com
Обєднання штука корисна. Але, боюсь, у нас все знову зведеться до "перепилу" спільної власності і війни за центри впливу. Разом з тим, обєднання треба врівноважити збільшенням повноважень якраз найменших адмінодиниць.
Це вже процес не раз пройдений іншими і велосипед винаходити не треба.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
29 трав. 2015 19:36 #98482 від Oleksandr

Островський О.В. пише: Я от навіть не знаю як ставитись до цього об'єднання. А все тому що ніхто не пояснює для чого це потрібно і яку користь принесе? Є якісь доступні статті на цю тематику?

Перша спроба провести адмінреформу була здійснена Р.Безсмертним, тоді вона дуже активно обговорювалася на державному рівні. Сьогодні це намагаються робити не згори, а знизу.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
30 трав. 2015 20:07 - 30 трав. 2015 20:08 #98490 від Sposterigach
Логічно створювати нову міську громаду на Півночі Хмельниччини з центром у Славуті. Там краще керують містом і думають над його подальшим розвитком
Останнє редагування: 30 трав. 2015 20:08 ким Sposterigach.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
13 лип. 2015 18:43 - 14 лип. 2015 13:17 #99427 від Oleksandr
З розвитком суспільства принципи цивільного процесуального права розвиваються і вдосконалюються з урахуванням потреб політичних і соціально-економічних перетворень, подальшого забезпечення гарантій захисту суб'єктивних прав громадян, їх об'єднань і державних інтересів, а також підвищення ефективності судової діяльності в забезпеченні законності і справедливості.
Принципи закріплюються в нормах права, їх положення, правила відображають суспільно-правові погляди народу як безпосередньо, так і через політичні партії, громадські і державні об'єднання, які беруть участь у соціально-політичному житті держави. Змістом таких суспільно-політичних поглядів будуть відносини, які входять до предмета регулювання даної галузі права. Таким чином, принципами цивільного процесуального права будуть закріплені в його нормах правові погляди українського народу на завдання і мету правосуддя в цивільних справах (цивільного судочинства), організаційної його побудови і процесуальної діяльності, процесуально-правових повноважень та процесуально-правового становища учасників процесу — громадян, підприємств, установ, організацій .
vigilantibusjurascriptasunt.blox.ua/2015...esualnogo-prava.html
Сьогодні партнери України (в першу чергу західні) вимагають швидких інколи болісних політичних і соціально-економічних перетворень і підвищення ефективності по всіх напрямках – реформ: економічних, адміністративно-територіальної, судової, правоохоронних органів… Нажаль ми живемо в епоху всепоглинаючої конкуренції, тому без таких реформ країна сьогодні не виживе. Усе це розуміють відповідальні політики і громадські активісти, які хоча й мають різні бачення на проведення таких реформ, але ще довго будуть змушені співпрацювати у цьому напрямку. В різних політичних сил різні бачення на темпи проведення реформ, методи боротьби з корупцією і непрофесіоналізмом (законні і не дуже). Інколи це схоже на боротьбу за владу, але таким способом владу відбирають у тих, хто на чомусь попався, або не справляється. Якщо хтось буде “бєзпрєдєльнічати”, то завжди знайдуться ті хто захоче приїхати і навести свої порядки.
Шепетівка знаходиться на стику Поділля, Волині і Галичини, тому влада в місті дуже часто переходить з рук в руки, але її обирають самі ж люди. Саме тому кожен найменший конфлікт в Шепетівці може "аукнутися" де завгодно, завжди знайдуться бажаючі заробити на цьому політичні дивіденди. За останні 10 років ми пережили багато складних виборчих компаній і наступні місцеві вибори не привід перетворювати "холодну громадянську війну " у щось набагато страшніше...
Довгий час на місцях майже не мали можливості впливати на процеси, які тут відбувалися. Сьогодні усе кардинально змінилося і люди почали впадати в іншу крайність – ніхто їм не указ: ні в столиці, ні в області і навіть район тепер поділено на чотири територіальні громади. Не всі це усвідомлюють, але місцеві громади вже почали конкурувати між собою і з громадами сусідніх районів (за ресурси, інвестиції, кадри…). Можливо деякі громади не витримають такої конкуренції і будуть поглинуті сусідніми – це лише перший етап реформи. Крайності - це ефект маятника і з часом все стане на свої місця, але на це знадобляться роки, а до цього доведеться в умовах напівхаосу вчитися домовлятися і самим вирішувати свої проблеми…
Останнє редагування: 14 лип. 2015 13:17 ким Oleksandr.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.164 секунд
0
репостів
0
репостів