Москаль: Контрабандистам зливають військові паролі, яких і я не знаю

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
22 трав. 2015 16:13 - 22 трав. 2015 16:13 #98234 від Dj Os
Глава Луганської обласної військово-цивільної Геннадій Москаль вважає, що корупція в зоні АТО повинна прирівнюватися до держзради.

Про це він розповів в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

Губернатор прифронтової області повідав про масштаби корупційних схем.

"Звичайно, те, що контрабандисти нібито проїжджають об'їзними дорогами - це нісенітниця. Все йде через блокпости. А якщо існує якийсь шлях через поля, то його потрібно перекопати або замінувати - інакше слідом за контрабандою поїдуть диверсанти і терористи", - розповів губернатор.

За його словами, не можна говорити, що в безпорядку на блокпостах винне якесь одне відомство:
"Адже по всьому маршруту слідування транспорту на різних блокпостах стоять різні служби - на одному пості Нацгвардія, на іншому - ВСУ, на третьому - МВС".

За його словами, розцінки залежать від вартості і цінності вантажу.

"Наприклад, за елітний алкоголь і тютюн, які везуть для Плотницького і для тамтешніх олігархів, контрабандисти платять за весь маршрут прямування від 300 тисяч до 500 тисяч гривень за фуру - від точки до точки. Якщо ж везуть хліб або котячий корм, то, звичайно, набагато дешевше".За словами Москаля, контрабандисти не купують цілий блокпост, а всього одну зміну.

"Ми коли ловили ці фури, то часто під'їжджали, а водії сидять - яєчню смажать, відпочивають. Запитуємо:" Так чого ж не їдете? "Чесно відповідають: "Чекаємо нашу зміну на блокпосту ", - каже губернатор.
"Самі водії нікому грошей не дають - їм по мобільному повідомляють яким "підгодованим" маршрутом їхати і вказують, до речі, всі військові паролі, які потрібно знати, щоб пройти через блокпост без догляду. Навіть мені, як губернатору, не належить знати ці паролі - контрабандисти все знають", - обурюється Москаль.
Цей факт, за його словами, підтверджує існування цілої корупційної вертикалі.

Москаль наголошує, що питання серйозніше, ніж здається. Корупція в зоні проведення АТО, на його думку, повинна прирівнюватися до державної зради.

"Пряму відповідальність за це несуть Верховна Рада і уряд. Вони повинні були законодавчо врегулювати питання про те, що ми робимо з межами окупованих територій. Або ми допускаємо туди всіх, або, якщо не всіх, то кого і за якими параметрами. І за якими документами? Щоб це було не моє особисте рішення, а буква закону або конкретна постанова Кабінету міністрів ", - підкреслив Москаль.

Також губернатор поскаржився на "дивні" дії Кабміну:

"Наприклад, так перекрили газ, що окуповані території залишилися з газом, а наша частина Луганської області - без газу. Уряду треба провести виїзне засідання на Донбасі і в один день розставити всі крапки над" і ", - дав пораду глава адміністрації.
Останнє редагування: 22 трав. 2015 16:13 ким Dj Os.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • GoBLin
  • GoBLin аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
  • Все возможно :)
Більше
23 трав. 2015 08:30 - 23 трав. 2015 08:30 #98265 від GoBLin
Вряд ли это уничтожит контрабанду. Контрабанда исчезнет тогда, когда выгода от контрабанды также исчезнет. Хороший пример тому - Одесса :)
Останнє редагування: 23 трав. 2015 08:30 ким GoBLin.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.079 секунд
0
репостів
0
репостів