Верховна Рада сьогодні провела історичні голосування

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
09 квіт. 2015 19:15 #97185 від Dj Os
http://1-ps.googleusercontent.com/hk/qM5iuhsoyas26iOBmWRWYv-sit/www.hromadske.tv/images/doc/2/0/630xNx2013f00-ccie3fluoaa-yfb_628x420.jpg.pagespeed.ic.s4m1D9RrbLpaGgmALsf0.webp
Рада відкрила архіви КДБ та інших радянських спецслужб
Верховна Рада схвалила закон, який передбачає відкриття архівів репресивних органів комуністичного режиму.
За відповідний закон проголосував 261 народний депутат.

Закон передбачає відкриття архівів усіх репресивних органів СРСР в Україні з 1917 по 1991 рік.
Усі ці архіви передаються Інституту національної пам'яті та розсекречуються.
"Держава гарантує право кожного на доступ до архівної інформації репресивних органів", - йдеться в документі.
Парламент заборонив пропаганду комуністичного та нацистського режимів
Верховна Рада заборонила пропаганду комуністичного та нацистського режимів в Україні.
За прийняття цього закону проголосували 254 народні депутати.

Згідно із прийнятим законом, Верховна Рада засудила комуністичний та націонал-соціалістичний (нацистський) тоталітарні режими в Україні як злочинні, заборонила публічне заперечення злочинного характеру цих тоталітарних режимів, публічне використання та пропаганди їхньої символіки.

Автором цього законопроекту виступили 13 народних депутатів, серед яких Юрій Луценко, Олег Ляшко, Юрій-Богдан Шухевич та інші.

"Ухвалення законопроекту забезпечить усунення загрози суверенітету, територіальної цілісності та національній безпеці України, зміцнення духу і моралі Української нації", - пояснили автори закону.

"Цей законопроект не забороняє ідеологію, бо це неприйнятно для будь-якої демократичної країни. Цей законопроект забороняє тоталітарний режим під які б кольори він не фарбувався: під фашистські, під комуністичні, під будь-які інші. Тоталітарний режим є заборонений і засуджений Україною", - пояснив Луценко.

Закон спрямований на засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів як злочинних на законодавчому рівні, впровадження заборони на публічне заперечення злочинного характеру цих тоталітарних режимів, заборони публічного використання та пропаганди їхньої символіки, запровадження обов’язку держави здійснювати розслідування та оприлюднення інформації про злочини, здійснені представниками цих тоталітарних режимів з метою недопущення повторення таких злочинів у майбутньому, усунення загрози суверенітету, територіальної цілісності та національній безпеці України, а також встановлення історичної справедливості.

Рада визнала УПА, УНР та інші організації борцями за незалежність
Верховна Рада ухвалила закон про визнання організацій, які боролись за незалежність України у ХХ столітті.
За відповідний закон, авторства Юрія Шухевича, проголосував 271 народний депутат.

Усі люди, які боролись за незалежність у збройних, парамілітарних, підпільних, політичних організаціях чи вели цю боротьбу індивідуально, визнаються борцями за незалежність України.

Законом передбачається визнання таких організацій, як Союз визволення України, УСС, УНР, Гетьманат, ЗУНР, партизанські і повстанські загони Наддніпрянщини, Карпатську січ, УПА, ОУН, Сойм Карпатської України, Українська Гельсінська спілка тощо.

"Держава визнає, що борці за незалежність України у ХХ столітті, які визначені у статті 1 даного закону, відіграли головну роль у відновленні української державності, яка проголошена Актом 24 серпня 1991 року, що є основною передумовою надання правового статусу та вшанування пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті", - йдеться в законі.
Держава, згідно з законом, може визначити борцям за незалежність соцгарантії і пільги та держнагороди.

"Публічне заперечення факту правомірності боротьби за незалежність України у ХХ столітті визнається наругою над пам'яттю борців за незалежність України у XX столітті, приниженням гідності українського народу і є протиправним", - вказано в законі.

Рада змусила Фірташа платити за транспортування газу
Верховна Рада прийняла закон про ринок природнього газу, яким зокрема зобов’яже облгази, більшість з яких належать бізнесменам, платити за використання газорозподільчих мереж.

За таке рішення проголосували 290 депутатів.
За ключову поправку, яку змусили переголосувати на прохання представника Опозиційного блоку Юрія Мірошниченка проголосували 277 депутатів.

Цією правкою забороняється використання державних газопроводів приватними операторами безкоштовно. Оренда чи концесія газорозподільчих систем не забороняється.

Законопроект розроблено на виконання закону про ратифікацію протоколу щодо приєднання України до Договору про заснування Енергетичного співтовариства, і імплементацію Угоди про асоціацію з ЄС, а також на виконання зобов‘язань в рамках Договору про заснування Енергетичного Співтовариства і інших документів з ЄС.

Депутат від Народного Фронту Остап Семерак наголосив, що ухвалення цього закону є однією з умов для надання кредиту в 17,5 мільярдів доларів Україні.

Законопроект передбачає повний розподіл функцій газопостачання, газотранспортування і газорозподілу.
Також підвищується роль регулятора - НКРЕКП, яка разом з Кабінетом міністрів буде вирішувати питання тарифів, ліцензування господарчої діяльності суб’єктів газового ринку. Наприклад, соціально вразливі верстви населення отримуватимуть персональну індивідуальну субсидію.

Законопроект також ставить за мету функціонування ринку природного газу України на принципах вільної конкуренції, а також інтеграції з ринками газу країн Енергетичного співтовариства, в тому числіі за рахунок створення регіональних ринків природного газу.

Раніше у середу на засіданні уряду прем'єр Арсеній Яценюк наголосив, що очікує на прийняття Радою цього закону:
"У нас, виявляється, практично всі газорозподільчі мережі – це державна власність. І за дивним збігом обставин облгази, які належать групі Фірташа-Льовочкіна безкоштовно користуються всіма газорозподільчими мережами, які знаходяться в державній власності. Уряд вимагає прийняття відповідного закону, який передбачає виключне право користування такими газорозподільчими мережами на платній основі. Гроші платіть державі", - сказав він.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
09 квіт. 2015 21:56 #97197 від НЕкремлебот
Під "пропаганду" можна дуже багато підсунути...
Може це тупе та передчасне питання, але яка відповідальність буде, наприклад, моєму діду, якщо він захоче надіти свої бойові нагороди, видані "тоталітарним режимом" та пройти з ними по вулиці?

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
10 квіт. 2015 00:10 #97201 від Dj Os
Нічого не буде, не треба тут істерію розводити

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
10 квіт. 2015 09:22 #97206 від НЕкремлебот
При чому тут істерія? Я намагаюся провести межу між поняттям "нічого не буде" і "припаяють пропаганду". Та й дідів в мене нема давно...
В чому різниця: пройти на 9 травня з радянськими орденами (за що нчого не буде) та пройти під прапором часів ВОВ (за що полюбому вже щось буде)? Символіка і там і там однакова..

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • admin
  • admin аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
10 квіт. 2015 11:49 #97210 від admin
А ви багато знаєте реальних ветеранів Другої світової війни?

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
10 квіт. 2015 12:13 #97211 від НЕкремлебот
А яке це має значення? Я ж кажу що розглядаю не конкретні приклади, а хочу зрозуміти принципову різницю.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.115 секунд
0
репостів
0
репостів