Порошенко доручив Саакашввілі розробку реформ в Україні

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
14 лют. 2015 01:48 #96109 від Dj Os

Президент України Петро Порошенко створив Дорадчу міжнародну раду реформ і призначив її головою Міхеїла Саакашвілі.
Про це повідомила прес-служба глави держави.
Про відповідний указ від 13 лютого повідомила прес-служба глави держави.

Згідно з інформацією, Дорадча міжнародна рада реформ — консультативний орган, основним завданням якого є напрацювання пропозицій та рекомендацій щодо здійснення та упровадження в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду.

Рада залучатиме іноземних експертів до реформування українського законодавства, а також підвищуватиме рівень міжнародної підтримки України.

"Ми досить довго думали, як краще використати знання, досвід та унікальні ноу-хау Міхеїла Саакашвілі. В Грузії він зміг реформувати фактично усі сфери економічного, політичного та суспільного життя. (...) Донедавна Міхеїл був, по суті, позаштатним консультантом України з питань реформ. І сьогодні, нарешті, він отримає офіційний статус", - сказав Порошенко.

"Міхеїл стане представником України за кордоном та, одночасно, представником міжнародної спільноти в Україні. Ми впевнені, що саме він зможе налагодити двосторонню комунікацію між Україною та світом з питань реформ — залучити найкращий іноземний досвід та гідно представляти нашу роботу за кордоном",— відзначив президент.

Положення та склад ради визначатиме її голова. Міжнародна дорадча рада реформ працюватиме у тісній зв’язці з Національною радою реформ, а її голова стане членом Національної ради.

Міхеїл Саакашвілі народився в Тбілісі, закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка. Відомий політичний діяч та реформатор, екс-президент Грузії, володіє чотирма освітами та сімома мовами, в тому числі й українською.

Для роботи на новій посаді Міхеїлові Саакашвілі не потрібне українське громадянство, він залишиться громадянином Грузії, повідомила прес-служба президента України.
Українська правда

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.073 секунд
0
репостів
0
репостів