Фальсифікацій на виборах-2014

  • observer
  • observer аватар Автор теми
  • Новачок
  • Новачок
Більше
25 жовт. 2014 19:21 #94426 від observer
Україна змінила, та чи змінились методи боротьби за владу? Мета виправдовує засоби, особливо якщо зроблені чималі вкладення у виборчу кампанію. Для недопущення порушень варто знати можливі способи фальсифікацій.

Спосіб фальсифікації : "косинка".

Щоб "косинка" була якісною та безболісною -- потрібна серйозна підготовка. Необхідно точно встановити які громадяни округу однозначно не підуть голосувати. Можливо вони в АТО, можливо закордоном, хворіють, щойно померли, в запої.
Допоможуть встановити ці обставини "смотрящі" бабусі. Ще з часів "сетки Черновецького" в кожному будинку є така людина яка займається агітацією, розносить гречку, чистить поштові скриньки та приглядає за будинком.
Отже ми знаєм що Іванов не прийде на вибори.
Тепер потрібен свій член дільничої виборчої комісії. (Точніше два бо сидять вони парами). "Косинкою" ця схема називається тому, що член комісії має чимось відрізнятись від інших, щоб його однозначно пізнали. Синя косинка на голові, червоний шарф, біла шаль.
Заходить Петров (підготований що треба шукати члена комісії, жіночку в білому) іде до неї дає їй свій паспорт Петрова і каже що він Іванов з такої то адреси. Та просто видає йому бюлетень за Іванова і все. Тут головне щоб Іванов потім голосувать не прийшов.
Як ловить? Пильність і ще раз пильність. 7 років тюрми - це не жарт. Фальсифікатори нервують. Паспорт показують крадькома. Тому якщо ви в черзі побачили такі підозрілі моменти, не соромтесь підійдіть і запитайте чи усе нормально. Поясніть чому питаєте. Нормальні люди поставляться з розумінням.
Не хочете самі, повідомте спостерігачів на комісії. Це їх завдання виловлювати такі моменти.

Фальсифікацію "карусель" всі добре знають.

Тут все просто. Перший вкидає ксерокопію бюлетня, забирає справжній у карман і йде на вулицю. Там у спеціально обладнаному бусіку чи в конспіратівній квартирі міняє бюлетень на гроші. І карусель закрутилась.
Наступний іде на дільницю уже з бюлетнем з галочкою за потрібного кандидата, а свій чистий знову міняє на гроші.
Ловлять таку карусель просто. Достатньо одного учасника який спалить схему і сядуть як-то кажуть усі.

Фальсифікація під час підрахунку.

Одна з найбільш вірогідних на цих виборах. Псування бюлетенів.
як це працює у відеоролику Мустафи Наєма:


"Своїм" членам комісії (чим їх більше тим краще) потрібно поставити на бюлетень опонента додаткову позначку. Жінки з довгими нігтями закріплюють під ніготь грифельний стержень - короткої помарочки вже достатньо.

Бажано мати свою більшість в комісії. По-перше можна видаляти особливо настирних спостерігачів, або змусити їх тихенько сидіти в куточку. По-друге багато малювать кожному не треба, 7-10 спорчених бюлетенів - достатньо.
На попередніх виборах кандидат в депутати Засуха зменшила результат опоненту на 14 000.

Як боротись. Однозначно цей вид фальсифікації буде застосовуватись.

Тут вся відповідальність лягає на чесних членів комісії та спостерігачів. Відеофіксація процесу підрахунку дозволена законом. Це буде доказом в кримінальній справі.

За матеріалами uainfo.org
Ці користувачі подякували: Dj Os, LuK, ЮМ

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.103 секунд
0
репостів
0
репостів