Надходження військового збору від подолян зросли вдвічі

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
16 жовт. 2014 17:10 #94213 від Dj Os

У жовтні на потреби української армії Хмельниччина спрямувала понад 5 мільйонів гривень військового збору. Загалом за серпень-жовтень до бюджету надійшло майже 23 мільйони гривень цього платежу.
За прогнозами фахівців Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області протягом поточного місяця подолянами буде сплачено більше 10 мільйонів гривень військового збору, що відповідає запланованому індикативному показнику. Якщо порівнювати, то ця сума вдвічі більша, ніж та, що надійшла протягом першого місяця запровадження «військового податку». «Системність надходжень військового збору до державного бюджету пояснюється активною патріотичною позицією роботодавців та представників бізнес-середовища Хмельниччини, які з розумінням виконують свій громадянський обов’язок перед державою і перед тими, хто сьогодні захищає незалежність та цілісність України. Подоляни розуміють, що кожна гривня, сплачена у вигляді військового збору, працює на підвищення обороноздатності нашої держави», – підкреслив керівник регіонального представництва фіскальної служби Мар’ян Зеленецький.
Найбільшу питому вагу у сумарній сплаті військового збору склали надходження від управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради, ПАТ «Укрелектроапарат», Хмельницького національного університету, відокремленого підрозділу «Локомотивне депо Шепетівка», Хмельницької філії ПАТ «Укртелеком», Хмельницької обласної лікарні та інших колективів.
Податківці нагадують, що військовий збір у розмірі 1,5 відсотка утримується з доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, а також із виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри.
Нарахування, утримання та перерахування військового збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому ст. 168 Податкового кодексу України для податку на доходи фізичних осіб. Але, на відміну від податку на доходи фізичних осіб, який перераховується до місцевого бюджету, військовий збір належить до доходів загального фонду Державного бюджету України і зараховується на рахунки за кодом класифікації доходів бюджету 11011000.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.082 секунд
0
репостів
0
репостів