У Нетішині кандидати ОВК №189 вдалися до підкупу освітян

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
03 жовт. 2014 19:08 #93885 від Dj Os
На урочистому засіданні освітян міста Нетішина (входить в одномандатний виборчий округ № 189 з центром у Красилів) кандидати у депутати Верховної Ради України зайнялися публічною благодійністю. Напередодні Дня працівників освіти претенденти на депутатський мандат парламенту восьмого скликання надавали представникам освіти преференції за рахунок благодійних фондів і своїх підприємств.

Про це повідомляє сайт Громадянської мережі “Опора”.

На передсвяткову зустріч до освітян завітало четверо кандидатів та представник п’ятого кандидата. Депутат парламенту чинного скликання й кандидат у депутати Ігор Сабій (фракція ВО «Свобода») та колишній голова облдержадміністрації й один із перших заступників Державної податкової адміністрації в минулому Олександр Буханевич (балотується на цьому окрузі вдруге) обмежилися один звітом про підтримку освіти, а інший обіцянками і квітами. Решта присутніх кандидатів вдалися до непрямого підкупу.

Так, Микола Степаненко, який представляє кандидата Андрія Шиньковича, передав начальникові відділу освіти Нетішинської міської ради Ларисі Смішко сертифікат на три тисячі гривень.

Емітент сертифіката – громадська організація «За конкретні справи», котра звітує про діяльність народного депутата від одномандатного округу № 192 Олександра Гереги (засновник мережі гіпермаркетів «Епіцентр-К») й Андрія Шиньковича (заступник голови ТОВ «Епіцентр-К»).

До речі, на сайті самовисуванця Андрія Шиньковича повідомляється про подарунки від громадської організації «За конкретні справи» та безпосередньо від нього спортивного обладнання, сміттєвоза для Красилівського житлово-комунального підприємства та мішків гідробар’єру для будівництва фонтану в Красилові. Інформацію про ці подарунки опубліковано перед самою реєстрацією Андрія Васильовича кандидатом.

На урочистому засіданні нетішинських освітян кандидат-самовисуванець Сергій Іващук передав міському відділу освіти подарунковий сертифікат на п’ять тисяч гривень від науково-виробничої агрофірми «Перлина Поділля». 31-річний Сергій Петрович є генеральним директором «Перлини Поділля».

Кандидат-самовисуванець Тетяна Василик у своєму привітанні наголосила на преміях освітянам міста Нетішин, вручених за поданням управління освіти експертною радою благодійного фонду «Зміцнення громад». Тетяна Павлівна – директор і секретар правління БФ «Зміцнення громад», раду благодійників у якому очолює народний депутат України від ОВК № 190 Сергій Буряк (група «Економічний розвиток»). Представники фонду «Зміцнення громад» вручили освітянам премії.

Згідно з частиною 14 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», таке надання виборцям, закладам, установам і організаціям коштів або цінних паперів, а також інших матеріальних цінностей, що супроводжується згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  •  аватар
  • Відвідувач
  • Відвідувач
04 жовт. 2014 09:18 #93894 від
Ничего так и не поняли кандидаты в депутаты,те же методы,что и при янеке, философия - люди быдло ,кинем пару копеек и все в ажуре((Таня Василык хорошую школу прошла как разводила пиар компанию Буряка,на столько уверена,что победит,что опять пипл схавает ее подачку....Обидно,что ставка делается на педагогов,как самых продажных граждан страны((((А долно быть наоборот(Вот именно сейчас можно и НУЖНО преподать им урок,на выворах сделать свой выбор так,что они ничего не набрали,больше не полезут...

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  •  аватар
  • Відвідувач
  • Відвідувач
05 жовт. 2014 18:28 #93910 від
Була на урочистостях, споглядала на нікчемну картину "благодійності" в сертифікатах на гроші... Думаю, зараз люди стали мудріші і в день виборів будуть голосувати не за тих, хто відстігне на округ більше зелені, а тих, хто збирається дійсно щось робити, а не тільки махати кулаками у ВР! Щодо премій вчителям - як держава про них не думає взагалі, то хай хоч кандидати підтримають. Чого б не скоритатись ситуацією?...Наскільки знаю, вчителям з Шепетівки і попередні роки давали премії.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.120 секунд
0
репостів
0
репостів