Селяни Красилівщини не можуть забрати землі у Сварогу

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
12 вер. 2014 15:11 #93563 від Dj Os
Близько сотні пайовиків з кількох селищних рад району хочуть розірвати угоди зі своїм орендарем. Вчергове зустрілись з представниками влади – аби вирішити питання. Ще кілька років тому пайовики підписали договори з фермерським господарством «Тракт», на обробіток 1700 гектарів землі. Відповідно, орендар взяв на себе зобов’язання обробляти землі і виплачувати орендну плату. Складна економічна ситуація змусила фермерське господарство «Тракт» звернутись за допомогою до одного з підприємств, що входить до групи компаній «Сварог Вест Груп». «Тракт» вижив , землі обробляються, орендна плата за паї зросла від 3 до 5 відсотків. Попри все, частина селян наполягає на розірванні договорів. А це можливе за згодою сторін, або у судовому порядку - через невиконання вищезгаданих пунктів.

Неугодних орендарів на зібранні звинуватили у роздаванні хабарів фермерам. Представники корпорації називають такі закиди безпідставними і запевняють, нікого силоміць не тримають і готові до компромісу. Пропонують вирішення : виділити окрему ділянки для тих, хто бажає розпорядитись землею по-іншому. Та підтримки така пропозиція не знайшла, все звелось до написання заяв у правоохоронні органи. Селяни пишуть – про підробку договорів, аграрії – про перешкоджання господарській діяльності. Як одні, так і інші нарікають на бездіяльність служителів порядку.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
15 вер. 2014 11:34 #93610 від Sposterigach
Єдина газета, яка об"єктивно висвітлює це трагікомічне явище сучасної олігархічної історії України - хмельницька "Газета Поділля" (не плутати з "Подільськими вістями")

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Алої3
  • Алої3 аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
15 вер. 2014 12:27 #93611 від Алої3

Sposterigach пише: Єдина газета, яка об"єктивно висвітлює це трагікомічне явище сучасної олігархічної історії України - хмельницька "Газета Поділля" (не плутати з "Подільськими вістями")

А "День за днем"?! Сначала подумай, потом ґоворі...

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
25 вер. 2014 18:37 #93770 від Dj Os
Громади сіл Мортунки, Михайлівці, Сушки, Митинці, Хотьківці, Заставки Красилівського району взялися відстоювати справедливість: орендар передав землі селян у суборенду, а новий орендар виплачує по 3% орендної плати за землю замість 5-ти. Окрім того компанія-орендар проігнорувала звернення обуреної громади та почала осінній посів на цих землях під наглядом охоронців.

“У нас був орендар, який поза плечі продав нашу землю і за це взяв 9 млн. грошей. А тепер договори виявились з підробленими підписами, які намагаються видати за наші. Але я того точно не підписувала, і нас таких 230 чоловік. Нам дали по 350 кг зерна, а у другій відомості – 665 грн. Тобто для того, щоб забрати зерно треба розписатись і за гроші”, – розповіла НГП одна з мешканок села Мортунки.

Раніше, отримавши негативну відповідь на звернення щодо розірвання договорів оренди земельних паїв та припинення будь-яких дій на цих ділянках землі селяни приїхали до облжержадміністрації щоб вирішити це питання особисто.

На ім’я Леоніда Пруса була написана заява, де люди доводять до відома влади, що, починаючи з 24 вересня щоденно до дати виконання їхніх вимог будуть страйкувати та мітингувати. Для того щоб їх почули вони обіцяють перекривати дороги в селі Мортунки та Хмельницькому і на пішохідних переходах траси Житомир-Чернівці, в той час коли військові машини їхатимуть в зону АТО.

Одним з важелів впливу селяни вирішили зробити свою участь у виборах до Верховної Ради і збираються бойкотувати їх та перекрити трасу в день виборів з 6:00 до 18:00.

Виконання вимог та відповідальність за свої дії громада сіл Мортунки, Михайлівці, Сушки, Митинці, Хотьківці, Заставки Красилівського району поклала на обласну адміністрацію.

“Справа у тому, що ці люди вже звертались до суду з проханням розірвати договори оренди, проте суд їм відмовив. Щодо підробки підписів. Обласна державна адміністрація відправила в прокуратуру запит про таку перевірку. Вона зараз триває. Будемо намагатись вирішити це питання так, щоб задовільнити обидві сторони, хоча правових підстав для цього немає – суд вже вирішив. Наразі ми вивчаємо це питання і організовуємо зустріч с усіма керівниками задіяних у цій справі підприємств”, – прокоментував НГП ситуацію заступник голови обласної державної адміністрації з питань АПК Володимир Кальніченко.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.090 секунд
0
репостів
0
репостів