Помер Митрополит Володимир

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
05 лип. 2014 15:35 #92083 від Dj Os
Глава Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) митрополит Володимир помер.

Про це у своєму Facebook повідомив секретар митрополита Олександр Драбинко.
"Митрополит Київський і Всієї України Володимир помер. Упокой зі святими його душу Господи", - повідомив Драбинко.

Пізніше стало відомо, що попрощатися з предстоятелем Української православної церкви митрополитом Володимиром віруючі та духовенство зможуть у неділю, 6 липня, в Успенському соборі Києво-Печерської лаври, - повідомив сайт УПЦ МП.
Час відспівування та місце поховання митрополита Володимира визначить Священний Синод. Буде також призначено дату проведення Собору єпископів Української православної церкви, який має обрати нового предстоятеля.
3 липня повідомлялося, що стан митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви Володимира залишався тяжким, йому провели гемодіаліз. Напередодні у митрополита відкрилася внутрішня кровотеча.
Його Блаженство кир Володимир (у миру Віктор Маркіянович Сабодан) народився 23 листопада 1935 р. в селянській родині у селі Марківці Хмельницької області.
Архієрей Української православної церкви (Московського патріархату) з 1966 року, з 1992 року її предстоятель, митрополит Київський і всієї України. Голова і постійний член Священного Синоду Української православної церкви. Постійний член Священного Синоду Російської православної церкви. Член Президії Міжсоборної присутності РПЦ. Герой України (2011).

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.185 секунд
0
репостів
0
репостів