Двоє журналістів з РФ вибачилися за те, що брехали про події в Україні

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
18 черв. 2014 19:07 #91712 від Dj Os
Журналісти телеканалу міністерства оборони Росії "Звєзда" визнали, що спотворювали інформацію щодо подій на Сході України.
У розпорядження "5 каналу" потрапили заяви Євгена Давидова та Микити Конашенкова, в яких вони вибачаються перед народом України за відверту брехню російських ЗМІ.


Давидов і Конашенков зізнаються у тому, що під час роботи в Слов'янську та Краматорську майже вся інформація, яку вони оприлюднювали – вигадана.
Готові тексти їм надсилали з редакції у Москві. Саме ці двоє розповсюдили матеріал про, нібито, використання фосфорних бомб під Слов'янськом та про використання українською армією установок "Град" проти мирного населення.

Серед іншого журналіст повідомив: "Про теми для зйомок мені говорило керівництво телеканалу в Москві. У тому числі про фосфорні бомби, які особисто не бачив. Факти невідповідності обстановки тому, що показує російське ТБ, спостерігав неодноразово. У зв'язку з чим вибачаємося перед народом України".
Як відомо, Євгена Давидова та Миколу Конашенкова затримала Служба безпеки України у Дніпропетровську. Після розмови їх передали російським дипломатам.
Ці користувачі подякували: Anykey

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Anykey
  • Anykey аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
18 черв. 2014 20:50 #91713 від Anykey
Можливо, совість прокинулась, а можливо, це допомогло:

Загиблий російський журналіст Ігор Корнелюк передав у своєму останньому репортажі суцільну брехню про хід бойових дій в зоні АТО. Репортаж має назву: “Україна: у селищі Щастя карателі вирізали майже все місцеве населення”, передає Вести.
Російський журналіст пише про вирізаних Нацгвардією жінок і дітей, масові зачистки і суцільні протиправні дії українських силовиків. Як сказав один з коментаторів матеріалу на сторінці у відомого блогера і журналіста Рустема Адагамова, який розмістив цю статтю для обговорення у “Фейсбук”, “після таких репортажів хочеться взати гвинтівку і йти стіріляти фашистів”. Найцікавіше те, що навіть серед російського населення немає співчуття до загиблого. Майже всі коментатори говорять про пропаганду і бумеранг долі. Однак, варто зауважити, що більшість росіян повірить у такий матеріал.
Далі, наводимо сам текст репортажу, по посиланню можна перечитати його мовою оригіналу.
“Кілька годин тому луганські ополченці знищили мінометний розрахунок української нацгвардію. В ході бою в районі селища Щастя, як повідомляється, вбито близько сорока військових – тих, що всі останні дні безладно обстрілювали передмістя Луганська із важкої артилерії. З їх вини загинуло вже більше ста мирних жителів. Зруйновано десятки житлових будинків. Репортаж із зони бойових дій.
Дорога до лінії фронту порожня. Автомобільне сполучення між передмістям Луганська та селищем Щастя, де засіла Нацгвардія України, перервано. Поруч із заправкою догорає вантажівка і здається, що навколо ні душі. Однак це не так, ополченці окопалися навколо. Свої позиції просили на камеру не знімати.
З трьох можливих варіантів нападу на Луганськ активні бойові дії ведуться тільки тут – біля селища Металіст і Щастя. Всю ніч і весь сьогоднішній день Нацгвардія стріляє по позиціях ополченців з важкої артилерії, включаючи танки і гаубиці.
На думку бійців, артилерія стріляє неграмотно, без корректировщика. Тому снаряди б’ють, куди попало. Гуманітарних коридорів теж немає, і щоб не піддавати мирне населення небезпеки, всі машини ополченці розгортають і повертають у Луганськ, ще на дальніх підходах. Про те, що зараз відбувається в селищі Щастя, захопленому Нацгвардією, ходить багато тривожної інформації.
“У селищі Щастя зараз проходить чистка, масова. Знищують мирне населення, вирізують жінок і дітей, всіх підлітків від 16 до 50 років вирізують повністю. Ця інформація від жінки, яка безпосередньо там, сусідка одного з моїх однополчан”, – повідомляє боєць армії Південно -Сходу на прізвисько Варан.
Контроль над селищем Щастя ополченці втратили в ніч на 13 червня після масованого авіанальоту і удару танків. Втрачати контроль над нинішнім блокпостом вони не мають наміру – адже звідси Луганськ прострілюється на кілька кілометрів вперед. Знову лунають постріли, залишатися на блокпосту небезпечно.
Від атак нацгвардію, страждає, в першу чергу, мирне населення. Рахунок жертв вже йде на сотні. У станиці Луганське, щоб зупинити просування карателів, жителі підірвали пішохідний міст. Він став природною перешкодою на шосе. Під час останньої атаки тут загинули три людини. У блокпоста, досі стоїть розстріляне карателями “Жигулі”. Водія вбило на місці.
“Це ранковий час. Багато їхали на ринок, тут багато хто займається овочівництвом: помідори, огірки везли на ринок. І потрапили під обстріл”, – розповідає боєць самооборони Сергій.
У станичної лікарні тиша. Частина персоналу пішла у відпустку, частина просто розбіглася. У палатах залишилися тільки важкохворі. Медсестри просять їх не знімати, бояться, що Нацгвардія звинуватить у співпраці з ополченцями. Бомбосховища тут немає, нам погодилися показати лише сирий підвал, куди при обстрілі на руках перенесуть пацієнтів. Запас води зробили заздалегідь. Надії на кращий результат подій немає, є тільки страх і відчай”.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • LuK
  • LuK аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
18 черв. 2014 20:54 #91714 від LuK
тільки шось на їх пресс-конференції звучала зовсім інша інформація :unsure:
Ці користувачі подякували: kolbasnik

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
19 черв. 2014 00:02 #91725 від Dj Os
Бо вкрутили мізки по приїзду))

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dentist
  • Dentist аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
19 черв. 2014 09:12 #91735 від Dentist
Люк, це відео в захист того, що вони оцю заяву не відсилали на 5 канал, що вони завжди казали і говорять правду досі про події на сході України, так?

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • LuK
  • LuK аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
19 черв. 2014 09:51 #91737 від LuK
Нікого не захщиаю цим відео.
Іде інформаційн війна,в якій брешуть всі.
і наші і ненаші.
Я давно "фільтрую" все що нам намагаються впарити по зомбоящику.
Бо там правди не більше 50%,а може і менше.....і нам багато чого не говорять,ну дууууууже багато.....
Беру інфу з першоджерел ... B)

п.с. а по цих журналістах,думаю втулили пару раз їм однозначно) плен є плен...треба було на них жуті нанати.і цілком ймовірно шо вони там понаписували шо було і шо не було)))це війна....
зараз звісно вони там будуть розповідати історії ,і цілі мемуари згодом напишуть....
Ці користувачі подякували: kolbasnik

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.129 секунд
0
репостів
0
репостів