Обласні державні адміністрації в Україні до кінця року будуть ліквідовані

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
03 квіт. 2014 13:53 #90627 від Dj Os
Обласні державні адміністрації в Україні до кінця року будуть ліквідовані і замінені префектурами, які виконуватимуть лише контрольні функції, а префекти будуть “оком” Києва на місцях, а не місцевими “царями”.

Про це у Брюсселі заявив віце-прем’єр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман, пише УНІАН.

“Треба скасувати обласні держадміністрації як органи виконавчої влади на територіях. Ми побудуємо трирівневу систему. Найсильніша – це громада (село-селище-місто), далі – район, а потім – область. Райрада вибирає свій виконком, а облрада – свій. Кожен з цих органів матиме свої повноваження і джерела фінансування, щоб не було жодних конфліктів і суперечок”, – сказав Гройсман.

“А обласні держадміністрації будуть перетворені на префектури, які виконуватимуть наглядові і координуючі функції стосовно органів державної влади на територіях. Бо сьогодні облдержадміністрації – це виконавчі структури. Вони все вирішують, все роблять, в них всі гроші, їх призначають губернатори. І минула система довела, що деякі губернатори вели себе як міні-царі на територіях”, – додав Гройсман.

За його словами, префектів призначатиме або уряд, або президент, і вони матимуть лише наглядові функції, нечисленні й недорогі штати.

“Префект буде “оком” на території. Він не буде розпоряджатися ресурсами, бюджетом, не буде призначати людей на посади”, – додав Гройсман.

За словами Гройсмана, до цієї моделі реформи місцевого самоврядування, яку він назвав наближеною до Польщі, уряд планує перейти до кінця цього року через внесення змін до Конституції України.
Ці користувачі подякували: Dentist

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
03 квіт. 2014 14:30 #90629 від Гуманоїд
Сподіватимемось що префекти будуть перфектними...
Ці користувачі подякували: Dj Os

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.097 секунд
0
репостів
0
репостів