Місцеві ради самостійно реєструватимуть фізичних осіб за місцем проживання

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
31 бер. 2016 18:04 #105985 від

Зроблено ще один крок на шляху до децентралізації влади. З 4 квітня 2016 року набувають чинності законодавчі норми, відповідно до яких місцеві ради самостійно реєструватимуть осіб за місцем проживання. До цього часу цю функцію у Шепетівці виконував Шепетівський міський відділ управління державної міграційної служби України (МВ УДМСУ) в Хмельницькій області

Сьогодні, з метою забезпечення якісного надання послуг населенню, у малому залі виконавчого комітету міської ради відбулося засідання робочої групи. У нараді взяли участь керуючий справами виконавчого комітету Василь Рачук, начальник відділу з питань реєстрації та знаття з реєстрації проживання виконавчого комітету Шепетівської міської ради Тамара Герасемчук, директори управлінських компаній «Житлофонд» Василь Цегеля, та «Управдом» Роман Тихончук, начальник Шепетівського міського відділу управління державної міграційної служби України (МВ УДМСУ) в Хмельницькій області Юлія Літвін, депутати міської ради Дмитро Пісарцов, Галина Потапова.

Головним питанням порядку денного зустрічі було обговорення організації роботи відділу з питань реєстрації та знаття з реєстрації проживання, який відповідно до нових вимог законодавства створено при виконавчому комітеті Шепетівської міської ради. Якість надання послуг населенню залежатиме не лише від матеріально-технічного та фахового забезпечення діяльності відділу, але й від співпраці з тими установами, які до 4 квітня надавали відповідні послуги.

Перед новоствореним відділом стоїть завдання не лише оперативно надавати громадянам потрібні їм довідки щодо місця проживання та складу сім'ї, а й вести та поновлювати Єдиний державний демографічний реєстр та картотеку.

Саме тому аби знайти точки взаємодії між відповідними установами та обговорити важливі деталі організації роботи новоствореного відділу члени робочої групи розглянули постанову Кабміну Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру від 2 березня 2016 р. № 207, Закону України № 888-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг". Ці законодавчі акти делегують органам місцевого самоврядування повноваження у сфері реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб. При цьому, існуюча реєстрація громадян залишається чинною і жодних переоформлень не потребує.

Також присутні на нараді обговорили процедуру та терміни передачі документації від управлінських компаній новоствореному відділу тощо.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.077 секунд
0
репостів
0
репостів