Міських учнів початкових класів й надалі харчуватимуть безкоштовно

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
27 січ. 2016 18:28 #104842 від Dj Os

Традиційно фінансування харчування дітей 1-4 класів передбачалося у Державному бюджеті України і кошти надходили на місця у вигляді освітянської субвенції. Проте цьогоріч у ході процесу децентралізації такі видатки у загальнодержавних витратах не закладено, а тому рішення харчувати дітей 1-4 класів безкоштовно чи ні залежить від можливостей місцевого бюджету і рішення депутатів.

Розуміючи вагомість проблеми депутати міської ради на минулій сесії Шепетівської міської ради прийняли Міську Програму, яка дозволить безкоштовно харчувати учнів 1-4 класів за рахунок міського бюджету до кінця 2015-2016 навчального року. Варто зазначити, що на реалізацію прийнятої Програми із бюджету міста на 2016 рік необхідно виділити майже 1 млн. 300 тис. грн.

Право безкоштовно харчуватися за рахунок державного бюджету залишилось тільки у дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах, а також учнів 1-4 класів з малозабезпечених сімей.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.086 секунд
0
репостів
0
репостів