Запрошуємо на громадські слухання!

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
17 груд. 2015 19:25 #104089 від Dj Os
23 грудня 2015 року о 15-00 год. у приміщенні сесійної зали виконавчого комітету Шепетівської міської ради (вул. Островського,4, 1-й поверх) відбудуться громадські слухання з обговорення проекту рішення сесії міської ради «Про впорядкування торгівлі алкогольними напоями на території м.Шепетівки».

До участі в обговоренні запрошуються депутати міської ради, представники громадських організацій підприємців міста, Громадської ради , Шепетівського ВП ГУ НП в Хмельницькій області, Шепетівської ЦРЛ, Шепетівської ОДПІ, управлінь на відділів виконкому, засобів масової інформації, а також суб'єктів господарювання, що здійснюють торгівлю алкогольними напоями в закладах торгівлі та ресторанного господарства та територіальна громада міста.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • milka
  • milka аватар
  • Старший учасник
  • Старший учасник
Більше
21 груд. 2015 10:11 #104133 від milka
Погоджуюся з завданням, яке управління економічного розвитку, як автор проекту «Про впорядкування торгівлі алкогольними напоями на території м. Шепетівки», визначив у даному проекті. А саме: з метою усунення порушень громадського порядку в нічний час доби та зменшення кількості злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння, посилення профілактики і протидії проявам пияцтва та алкоголізму серед населення м. Шепетівка(особливо молоді), формування в суспільстві здорового способу життя. Але вважаю, що у запропонованому проекті рішення не тільки відсутні механізми виконання завдання, але й навпаки – рішення може посприяти поглибленню проблеми.
Запровадження одних лише заборон до добра не приводить. Заборона може дати позитивний ефект лише в комплексі з мотиваційними механізмами. От автор проекту вважає, що п’яні шепетівчани порушують громадський порядок уночі, придбавши алкоголь виключно в торгівельних закладах міста та в закладах ресторанного господарства, а також дія заборони поширюється на всіх суб'єктів господарювання на території міста Шепетівки незалежно від форм власності, які пройшли реєстрацію в установленому порядку і мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, отриману згідно з вимогами законодавства. То ж виходить, що людина, яка незаконно торгує алкоголем під дію рішення не підпадає.
Але ж будьмо відвертими: в Шепетівці є місця, в яких за відсутності ліцензії та державної реєстрації,  можливо придбати алкоголь, до речі, без державної гарантії якості.
То кому ж вигідне таке рішення? Один з варіантів відповіді - самогонники.
Також цікавить, яким способом продаж алкогольних напоїв з 8:00 до10:00 години ранку, впливає на скоєння злочинів у нічний час?
Дивує “...Значна частина кримінальних правопорушень, скоєних в стані алкогольного сп’яніння, припадає на період з 23.00 год. до 06.00 год. після вжиття спиртних напоїв...”, але приймається рішення “Встановити час продажу алкогольних напоїв в закладах ресторанного господарства міста Шепетівки з 11.00 год. до 24.00 год.” - логічне пояснення відсутнє.
Є ще одна обставина – юридична. Проект рішення не відповідає чинному законодавству.
Подивимося посилання на законодавство у проекту. Відповідно до:
«ст. ст. 26,30 Закону України «Про місцеве самоврядування». Переглядаємо згадану статтю, але там і близько не має згадки про повноваження міської ради забороняти торгівлю вказаними підакцизними товарами. Та більше ст,25 даного ЗУ- зобов’язує депутатів приймати рішення тільки ті, які відповідають Конституції та законам України.
Щодо ст,15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», також жодної згадки про повноваження міської ради встановлювати час продажу алкогольних напоїв, крім пункту 11 абзац 3 даної статті, але вона стосується часу проведення масових заходів.
І саме цим законом наголошується, що право на роздрібну торгівлю алкоголем надає виключно держава в особі спеціального органу, який видає і вилучає відповідну ліцензію.
А також чітко вказано в Господарському Кодексі України ст.23 п 4”Незаконне втручання органів та посадових осіб місцевого самоврядування у господарську діяльність суб'єктів господарювання забороняється. Не допускається видання правових актів органів місцевого самоврядування, якими встановлюються не передбачені законом обмеження щодо обігу окремих видів товарів (послуг) на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць».
 
То який же вихід? Чи є дієві механізми впливу на дану ситуацію?
У пошуках відповіді запропоную переглянути вже згаданий ЗУ «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», ту ж статтю 15-1 «Основні засади обмеження шкідливого впливу споживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Зокрема в ній вказується такі механізми, як пропаганда здорового способу життя, в тому числі: родинно-сімейних  традицій  та виховання здорової дитини; відповідна просвітницька робота в навчальних закладах; створення економічних та правових умов, що сприяють зменшенню споживання, а головне -  протидії незаконному обігу алкоголю та тютюну. 
У даний надзвичайно-складний для нашої країни час нам потрібно розширити бачення даної проблеми і гарантувати шепетівчанам, що ми впливаємо на забезпечення безпеки та правопорядку в громадських місцях, в тому числі з огляду на техногенну безпеку та обороноздатність.
А саме проведення ряду заходів громадської підтримки та заходів, що пропагують здоровий спосіб життя «Здоровим бути модно!», відпочинок у літніх таборах без вживання спиртного «Незалежним бути модно!», шкільний рух «Сміємося з шкідливих звичок», кампанія «За здорове і духовно багате майбутнє!», які запроваджені в інших регіонах України.
Особливу увагу необхідно приділити самогонникам. Оскільки правоохоронні органи не в змозі вирішити дане питання, адже отримують певну частку доходу, пропоную залучити представників ДФС України Головного Управління ДФС У Хмельницькій області разом з (ініціаторами даного регуляторного акта) представниками відокремленого підрозділу громадської організації «Хмельниччина. Самооборона і контроль» та місцевими депутатами (відповідно до своїх виборчих округів) провести рейди викриття незаконного продажу самогонки, а також створити телефонну лінію для приймання повідомлень та скарг населення на самогонників.

Оберіть собі роботу до душі, і вам не доведется працювати жодного дня у житті. Мрією теж треба керувати, а то її, як корабель без керма,...
Ці користувачі подякували: Dj Os

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
21 груд. 2015 10:51 #104136 від Dj Os
Не з усім погоджуюся, але є слушні зауваження. Сподіваюсь ви висловите їх на громадських слуханнях.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • pavlok
  • pavlok аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
11 січ. 2016 20:58 - 11 січ. 2016 21:09 #104438 від pavlok
Оновлення від Молодіжної ради:

Молодіжна Рада Шепетівки, як уже зазначалося раніше, абсолютною більшістю вирішила виступити на підтримку ініціативи ВП ГО «Хмельниччина. Самооборона і контроль» стосовно впровадження заходів щодо профілактики пияцтва та алкогольної залежності шепетівчан, а особливо молоді.
На засіданні Молодіжної Ради було вирішено:
1) Підтримати проект рішення міської ради про встановлення часу продажу алкогольних напоїв в торгівельних закладах – з 8.00 год. до 22.00 год., в закладах ресторанного господарства – з 11.00 год. до 24.00 год.;
2) Оголосити інформаційну війну установам та закладам, які проводять продаж спиртного фактично цілодобово;
3) Здійснювати контроль за продажем алкоголю неповнолітнім у вечірній та нічний час із відповідною фото та відео фіксацією;
4) Заслуховувати не менше, ніж раз у квартал, звіти відповідних служб та громадських активістів про скоєння злочинів у стані алкогольного сп’яніння та інформацію про заходи, які вживаються аби вплинути на ситуацію.
До ініціативи уже долучились громадські, релігійні та освітні організації Шепетівки, зокрема:
1) Шепетівське міське козацьке товариство;
2) Шепетівське товариство реабілітації інвалідів «Світанок»;
3) Шепетівська міська організація «Захист дітей війни»;
4) Громадська організація «Шепетівська спілка учасників бойових дій в зоні АТО»;
5) Шепетівська міська організація Всеукраїнської громадської організації жінок інвалідів «Донна»;
6) Шепетівська міська громадська організація «Стимул»;
7) Громадська організація «Діти війни»;
8 ) Шепетівська Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3;
9) Шепетівський НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія»;
10) Шепетівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1;
11) Релігійна громада Святого Рівноапостольного Великого Князя Володимира, Української Православної Церкви Київського Патріархату;
12) Шепетівська Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6;
13) Шепетівський НВК №1 у складі: «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та ліцей імені героя України М.Дзявульського»;
14) Релігійна громада Святого Миколая, архієпископа Мир Лікіївського, Української Православної Церкви Київського Патріархату;
15) Шепетівська Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 ім. Валі Котика;
Список організацій, установ, релігійних громад та інших об’єднань шепетівчан, які твердо заявляють про свою громадянську позицію поповнюється ЩОДНЯ…
Молодіжна Рада Шепетівки та виконавчий комітет Шепетівської міської ради прагнуть аби рідне місто роззирнулося.
Сьогодні продаж спиртного у Хмельницькому, Рівному, Полтаві, Києві, Львові, Тернополі та у інших провідних містах України дозволена лише до 22:00 год.
Тому ми щиро сподіваємося на підтримку депутатського корпусу та кожного шепетівчанина !!!

Зміни творить кожен з нас! ngokolo.blogspot.com/
Останнє редагування: 11 січ. 2016 21:09 ким pavlok.
Ці користувачі подякували: Dj Os

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
11 січ. 2016 21:03 #104439 від НЕкремлебот

3) Здійснювати контроль за продажем алкоголю неповнолітнім у вечірній та нічний час із відповідною фото та відео фіксацією;

Оскільки продаж алкоголю неповнолітнім заборонений взагалі, уточнення часу в цьому пункті зайве.
Ці користувачі подякували: Dj Os

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • pavlok
  • pavlok аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
11 січ. 2016 21:08 #104440 від pavlok
Відповідь від pavlok у темі Протиалкогольна кампанія
Не знаю звідки стільки завзяття для обмеження продажу алкоголю, хто цей процес так підтримує...
на жаль, не зміг бути присутнім на слуханнях та не міг задати питання, які цікавили, а це:
- як обмеження продажу алкоголю вплинуло на кількість правопорушень в містах, де такі обмеження введені
- як обмеження вплинули на нелегальний продаж алкопродукції (так як перевірки бізнесу проводити зараз заборонено, то хто буде це контролювати? все буде продаватись поза касою і принесе недоплату в бюджет)

У всьому світі обмежень нема,а ми найбільш прогресивні - забороняємо... :(

Зміни творить кожен з нас! ngokolo.blogspot.com/

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
11 січ. 2016 21:20 #104441 від НЕкремлебот

Павло Котенко пише: Не знаю звідки стільки завзяття для обмеження продажу алкоголю, хто цей процес так підтримує...

Ну, чого його так завзято всі підтримали зрозуміло з тексту деяких документів на фото: це була не ініціатива шкіл і т. д., це була відповідна реакція на поданий "зверху" лист №01 - 27/26 від 5 січня. Хотілося б побачити його повністю, бо дуже сильно підозрюю наявність якоїсь фрази на кшалт "розглянути і відповідь надати на протязі ... днів". І що ці школи мали відповісти? "У нас початок чверті на носі, нам і так є чим зайнятись крім зборів за вашими вказівками"? Ага, щаз)))))
Ці користувачі подякували: Mihailo-Voronchuk-JW-odnoklassniki

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
11 січ. 2016 21:37 #104442 від НЕкремлебот

Павло Котенко пише: У всьому світі обмежень нема,а ми найбільш прогресивні - забороняємо... :(


Скандинавия
В Скандинавских странах (Дании, Норвегии и Швеции) торговля спиртным разрешена исключительно государственным розничным сетям. В Швеции крепкие алкогольные напитки и пиво продаются только сетью Systembolaget, магазины которой открыты с 10.00 до 18.00 по будням и с 10.00 до 15.00 в субботу. В воскресенье в стране крепким алкоголем не торгуют. Алкоголь продают только лицам старше 20 лет. Исключение: продуктовые магазины продают пиво с низким содержанием алкоголя лицам старше 18 лет.
В истории Норвегии был и период запойного пьянства, и «сухой век» - с 1756 в течение 60 лет в стране действовал полный запрет на производство крепких алкогольных напитков, который был отменен лишь в 1816 после принятия конституции Норвегии. Сегодня Норвегия - одна из немногих европейских стран - сохранила монополию на производство крепких алкогольных напитков. Их продажей занимается сеть Vinmonopolet.
В соседней Финляндии за один раз можно купить максимум два литра алкогольных напитков в пересчете на абсолютный алкоголь.
Вино-водочные магазины здесь работают в будни с 10 до 17 часов, в субботу – до 14.00, а в воскресенье закрыты.

Испания
Алкогольные напитки в винодельческой Испании запрещено продавать на стадионах.
Автономная Каталония с 2009 года наложила вето на любую рекламу алкогольных напитков. Хотя в других регионах страны алкоголь разрешено рекламировать на телевидении и радио с 21.00 до 6.00.
В Каталонии по инициативе Министерства здравоохранения автономии введен полный запрет на «счастливые часы», когда питейные заведения заманивают посетителей бесплатным алкоголем. Нарушителям закона грозит очень высокий штраф - от 6 тысяч до 600 тысяч евро.
Максимально допустимый уровень содержания алкоголя в крови испанских водителей - 0,05%.

США
В США ограничения на часы и места продажи спиртного различаются в разных штатах. Так, в Калифорнии торговля спиртным как в барах, так и в розничных сетях запрещена с двух до шести часов утра. В Колорадо все напитки, кроме 3,2-процентного пива можно продавать только в специальных винных магазинах. Во многих штатах нельзя продавать выпивку по воскресеньям, в некоторых — на Рождество и во время выборов.

Великобритания
Сегодня британские подростки, особенно девушки, - чемпионы в пьянстве среди европейцев.
В марте 2009 года премьер–министр Великобритании Гордон Браун отверг идею повышения минимальной розничной цены на алкоголь.
Максимально допустимый уровень содержания алкоголя в крови водителей за рулем - 0,08% - самый высокий в Европе.

Латвия и Литва
В Латвии действует запрет на розничную продажу спиртного и пива с 22.00 до 8.00. Торговля алкоголем разрешена только в барах и ресторанах, имеющих соответствующую лицензию. В Литве с 2009 года также запрещена ночная продажа алкоголя в торговых центрах, магазинах, на автозаправочных станциях. Интересная особенность государства: здесь нельзя возить алкоголь в салонах автомобилей. Ночной запрет действует в столице Эстонии Таллине.

Германия
В Германии запрещена продажа алкоголя на автозаправочных станциях с 10.00 до 18.00. В марте 2010 года германская земля Баден-Вюртемберг также ввела у себя ночной сухой закон.
В стране действует и норма минимальной цены на крепкий алкоголь. Так водка и шнапс сегодня в Германии должна стоить не менее 9 евро (380 рублей) за бутылку 0,5.
Законодательство Германии не поощряет пьяниц. А алкоголики по закону должны пройти курс лечения. А осуждённые за границей лица, совершившие преступления на почве злоупотребления алкоголем, могут быть снова наказаны в Германии.
А, если немецкий трудящийся проработал более пяти лет на предприятии, и вдруг выясняется, что он стал алкоголиком, работодатель должен оплатить лечение, и стоит оно очень дорого.

Канада
Во всех провинциях Канады, кроме Альберты, монополия на розничную торговлю алкоголем принадлежит местным властям, владеющим сетями ликероводочных магазинов: в Квебеке — сеть SAQ, в Манитобе — Liquor Marts, в Новой Шотландии — NSLC.

Португалия
В Португалии, согласно опросам, больше всего в мире непьющих женщин (после Турции) - 72%, но страна является одной из самых пьющих в Европе по количеству чистого алкоголя на душу населения. Однако в этой стране - один из самых низких показателей смертности из-за винной южной культуры потребления алкогольных напитков. Магазины, в которых продают алкоголь, работают с понедельника по пятницу с 9.00 до 13.00 и с 15.00 до 19.00. В субботу розничные алкогольные торговые точки, за исключением торговых центров и супермаркетов в больших городах, закрываются в 13.00 до понедельника.

Франция
Во Франции запрещены так называемые «открытые бары», где напитки, содержащие алкоголь, включены в стоимость входных билетов. В магазинах при автозаправочных станциях, а также в расположенных тут же кафе и ресторанах запрещена продажа алкоголя с 18 вечера до 8 часов утра.
В винодельческой Франции, в отличие от большинства европейских государств со средним и низким уровнем строгости алкогольной политики, полностью запрещена реклама алкоголя на ТВ и других медиа, за исключением Интернета.

Бразилия
В Бразилии в феврале 2008 года введен запрет на продажу алкоголя в ресторанах и на автозаправках, расположенных вдоль всех скоростных шоссе и автомагистралей страны.

Белоруссия
В Белоруссии с 2006 года запрещена продажа пива и слабоалкогольных напитков в учебных, лечебных, воспитательных, театральных, спортивных учреждениях, на стройках и автозаправках.

Арабские страны
Жесткие ограничения на обращение алкоголя действуют в арабских странах. Например, в Саудовской Аравии его производство, импорт и потребление запрещено законом.

По материалам pyanstvu-net.ru и akcyz.com.ua

Павло Котенко пише: все буде продаватись поза касою і принесе недоплату в бюджет

Слухай, а давай наркоту легалізуэмо? Подейкують, самий прибутковий бізнес. Надходженнь до бюджету буде тьма...

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
11 січ. 2016 22:11 #104444 від Mihailo-Voronchuk-JW-odnoklassniki
Нагадало це все мені одну "усмішку" Остапа Вишні:

ОТАКА МАТИ...

Жила та була собі на селі вдова старенька, а в тої вдови старенької та був собі сип удалець, молодий молодець...

Удова собі жила та й жила, до старості літ дожила, а не­письменності так і не ліквідувала.

— Куди вже нам? Хай молодші...

А хоч і неписьменна та вдова була, а любила, як чоловік їй вичитував було про вшестя, чи про Сарахвима Сарівського, чи про мироточиву голову чудотворную.

Підіпре було вона підборіддя долонею, схилиться й слу­хає...

Любила вдовиця написане послухати... От ударила революція... Помер старий...

Підріс синудалець, молодий молодець, і став у сільській Раді за діловода...

Прийде було синудалець, молодий молодець, додому із справами, сяде за стіл, на палець поплює й папірці різні перегортає...

А стара вдова край столу сидить, пряде прядиво коноплянеє...

— Почитав би ти, синочку, мені про щонебудь про цікаве!.. Як помер старий, ніхто мені вже й не вчитає ніколи, а сама не втну.

— Що ж я вам, мамо, прочитаю? Нема ж у нас ні про вшестя, ні про Сарахвима Сарівського, ні про мироточиву голову чудотворную...

— Нема, синку, нема... Ще старий, царство йому небесне, покурив, як ото бомаги не стало... Так почитай хоч щонебудь... Пишете ж ви там у сільраді, от і мені б почитав, що ви там понаписували...

— Так ми, мамо, протоколи пишемо.

— От би й притиколів тих почитав, а я б таки й по­слухала...

— Ото які ви, мамо... Ну, слухайте, коли так уже вам забажалося... От вам один протокол:

Слухали: Постановили:

Про те, що вікна в школі Вжити рішучих заходів, повибивані.

— Шибок, значить, синку, в школі катма?

— Ну да, мамо!

— Що ж ви вирішили там?

— Вжити рішучих заходів.

— Іч, як тепер... А помоєму б, отак краще було б: «По­вставляти шибки в школі».

— Так то повашому... Ну, слухайте далі:

Слухали: Постановили:

Про культосвітню роботу. Вжити рішучих заходів щодо

поглиблення культосвітньої роботи на селі.

— Іч, як... «Вжити рішучих заходів щодо поглиблення»... Оті мені «рішучі заходи»... Хіба б не можна написати тол­ком, що треба зробити, щоб оту саму, як пак її, справу нала­годити?

— Та що ви, мамо, розумієте?

— Так я ж і кажу, що не врозумію, що ви там пона­писували.

— А як же ж ви хотіли б?

— А так... Що треба робити, те й напишіть, а не одписуйтеся так, аби одписатися...

— Конкретная ви, мамо, женщина.

— Не знаю, яка вже я там, а пишіть толком, а то слухати не буду...

І одвернулась...

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.131 секунд
0
репостів
0
репостів