Нова прибиральна техніка

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
28 трав. 2015 19:08 #98447 від Dj Os

Вже кілька разів мешканці Шепетівки могли бачити нову машину, що підмітала та поливала(мила) вулиці міста. Щоб роз’яснити ситуацію ми звернулися до в.о. міського голови Михайла Полодюка та директора КП «ШРЕП» Юрія Шайноги.

Михайле Івановичу, скажіть, будь-ласка, чи для Шепетівки була потреба купувати машину МДКЗ-10?
М.Полодюк: «Потреба в такій техніці для міста є постійною. Кошти на це було виділено ще у 2013 році. Проте, тодішній керівник С.Антонюк щось зважував, думав, а потім і взагалі відмовився підписувати угоду на закупівлю техніки по вже проведеному тендеру на 1 млн. 300 тис. грн. Потім були якісь мрії про лізинг, потім - Революція Гідності, інфляція. 2014 рік був у плані фінансування будь-яких робіт надзвичайно складним. Не вистачало обігових коштів у казначействі, тому, щоб “проштовхнути” гроші, кілька разів приходилось їздити в область і доводити нагальну необхідність саме для нашого міста у такій техніці.

Провели новий тендер, закупили 1 універсальну машину для очистки вулиць від піску, поливу дорожнього покриття і зелених насадженнь. Було б добре мати ще одну таку машину. Ця машина є великою допомогою у прибирання міста».

Аби почути думку спеціалістів, які безпосередньо працюватимуть на машині ми звернулися за коментарем до директора комунального підприємства «ШРЕП» Юрія Шайноги.

Юрію Миколайовичу, скажіть, що ж за диво техніки дісталось для вашого підприємства?
Ю.Шайнога: «Дана машина призначена для цілорічного використання по утриманню доріг з твердим покриттям. У літній період машина використовується з поливомийним устаткуванням для миття і поливання дорожніх покриттів, мийки прилоткової смуги і поливання зелених насаджень. У зимовий період машина використовується з піскорозкидальним обладнанням для посипання інертними матеріалами або антипожежними реагентами, поливу поверхні тротуарів і доріг, а також для очищення дорожнього полотна від снігу плужно-щіточним обладнанням. Управління є вітчизняним, сучасним та автоматизованим.»
Поспілкувались ми і з водієм даного транспортного засобу паном Андрієм. Очевидно, що це молодий фахівець та справжній професіонал своєї справи. Спеціаліст розповів нам усю історію даної машини, що виготовляється вона у республіці Білорусь, а спеціальна частина (спецобладнання) вітчизняного виробництва, яке виготовляється у Київській області в місті Бровари.

Стосовно відповіді на питання, а як же керувати такими пристроєм, то працівник ШРЕП відповів, що як іграшковою машинкою, вся система управління задається джойстиками, тобто у користуванні вона надзвичайно проста і слухняна, звісно, якщо ти фаховий спеціаліст та маєш відповідний рівень підготовки.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.082 секунд
0
репостів
0
репостів