Громадська рада долучається до процесу визволення земляка Дмитра Куліша з полону ДНР

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
10 квіт. 2015 21:33 #97218 від Dj Os

9 квітня відбулось чергове засідання громадської ради при виконавчому комітеті міської ради.
Цього разу представники інститутів громадянського суспільства Шепетівки обговорили низку актуальних питань, зокрема, розглянули стан виконання Програми розвитку фізичної культури та спорту у місті Шепетівці протягом 2014 року, ознайомилися із новими вимогами до отримання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, а також вирішили звернутися до Президента України, голови ВРУ, Прем'єр-міністра, СБУ щодо визволення з полону ДНР земляка Дмитра Куліша.

Заслухавши інформацію начальника відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Наталії Стасюк, члени громадської ради вирішили зосередити увагу на відновленні спортивних майданчиків для дітей та порушили питання щодо закріплення майданчиків за установами та організаціями міста з метою допомоги у приведенні їх до ладу.

Також, аби пояснити для містян спрощений порядок надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, керівники громадської ради запросили першого заступника начальника управління праці та соціального захисту населення Людмилу Донкову. Людмила Анатоліївна роз'яснила, що квапитися і надсилати до управління заяви та декларації до 1 травня не варто. Адже шепетівчани у разі наявності прав на надання субсидії, у будь-якому разі отримають її з 1 квітня 2015 року, незалежно від дати звернення. Тобто, навіть якщо громадяни звернуться у червні, все одно субсидія буде нарахована починаючи з квітня місяця. З метою правильного заповнення декларацій та консультацій необхідно звернутися до спеціалістів управління по телефону 5-80-28. За цим номером можна записатись на прийом, у ході якого можна отримати вичерпну інформацію про призначення субсидії.

На завершення засідання члени громадської ради обговорили із очільником міста Михайлом Полодюком ситуацію про військовополоненого, який родом із Шепетівщини, Дмитра Куліша.

Дмитро, 1977 р.н., виконуючи завдання із захисту територіальної цілісності України у складі батальйону «Донбас» поблизу населеного пункту Іловайськ 29 серпня 2014 року потрапив у полон до терористів ДНР.

14 січня 2015 року нашому земляку висунули обвинувачення за ст. 427 КК ДНР та перевели до в'язниці. Терористи ДНР мають намір зробити показовий судовий процес над військовим та засудити його до 20 років ув'язнення, інкримінуючи йому жорстоке поводження з полоненими (факт не доведений).

Усі члени громадської ради одноголосно вирішили звернутися до Президента України, Голови СБУ, ВРУ, Прем'єр-міністра України та до народного депутата України від нашого виборчого округу Романа Мацоли з метою сприяння якнайшвидшого звільнення з полону нашого земляка.

Щиро сподіваємося, що спільними зусиллями влади та громади міста, військовополоненого вдасться визволити та надати необхідну медичну та психологічну допомогу.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.097 секунд
0
репостів
0
репостів