Перейменування незручностей не принесе

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
16 бер. 2015 13:34 #96708 від Dj Os

Після того як рішенням сесії 29 січня 2015 року було перейменовано частину вулиць, до міської ради поступили колективні звернення від 140 мешканців вулиці Степана Бандери з проханням залишити за нею стару назву – Ватутіна.

Зі звернень було зрозуміло, що люди неправильно поінформовані про те, що перейменування вулиці нібито потягне за собою додаткові витрати з їхнього і так невеликого сімейного бюджету. Крім того, стало очевидним, що хтось умисно дезінформує мешканців перейменованих вулиць, підбурюючи їхнє невдоволення, особливо коли 22 лютого 2015 року по вулиці Степана Бандери хтось розклеїв анонімні (з підписом «Актив міста») запрошення на збори громадян.

Не знаємо – випадково чи ні, але анонсовані «активом» збори вела директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Шепетівка-Компані» Веселкова Галина Петрівна, яка необґрунтовано заявила присутнім, що нібито перейменування вулиці обійдеться їм у кругленьку суму. Зокрема, лише за переоформлення документів у БТІ (Бюро технічної інвентаризації) доведеться викласти 400 гривень, а є ще й паспортний стіл, і підприємцям доведеться вносити зміни до реєстраційних документів.

Присутній на зборах заступник міського голови Вахоцький Юрій Михайлович пояснив людям, що по-перше, рішення міською радою прийняте абсолютно законно, а по-друге, жодних додаткових витрат через перейменування вулиць ніхто не понесе. Але переконати заляканих брехнею «Активу» ватутінців було нелегко.

Наступного дня виконувач обов'язків міського голови Полодюк Михайло Іванович звернувся до начальників БТІ та міграційної служби (паспортного столу) з вимогою надати офіційне роз'яснення з приводу інформації, озвученої Веселковою Г. П., і невдовзі отримав відповіді Майданця Віталія Івановича та Літвін Юлії Віталіївни. Копії цих відповідей і отриманої раніше відповіді начальника міськрайонного управління юстиції Бузиля Володимира Аврамовича надаємо. Із них випливає, що жодної копійки платити не потрібно.

Але на цьому дезінформатори не зупинились, бо 12 березня 2015 року до міської ради надійшли аж чотири колективні звернення від мешканців перейменованих вулиць, причому ідентичні (як близнюки-браття) і за текстом, і за помилками, і за перекручуванням фактів та підміною понять.

Автори листів (вірніше автор, бо це очевидно) обурюється, що до перейменування вулиць не було проведено громадські слухання, хоча законодавством їх проведення передбачене лише у разі прийняття регуляторних актів, до яких рішення про перейменування вулиць не належить, а якби й належало, то громадські слухання все одно були б не обов'язковими, бо документи щодо їх проведення, мають рекомендаційний характер.

Може малося на увазі громадське обговорення? Але, по-перше, слухання й обговорення – це, як кажуть у Одесі, – «двє большиє разніци», а по-друге, громадські обговорення щодо перейменування вулиць проводились і неодноразово – у громадських, релігійних, партійних організаціях міста, а також у формі круглих столів, дискусій, всенародних віче та мітингів. Усі вони задокументовані у вигляді протоколів засідань, офіційних звернень до міської ради. При міській раді навіть створено цілу комісію з питань нових назв і перейменування вулиць, площ та провулків міста Шепетівка (голова комісії Вахоцький Ю. М.).
Перш ніж було прийняте остаточне рішення сесії з перейменування вулиць, його проект був обговорений двічі на засіданнях цієї комісії (з участю депутатів міської ради) та двічі на засіданнях кожної з шести постійних депутатських комісій, причому депутатам було роздано друковані довідкові матеріали щодо старих і нових назв вулиць. Ці ж матеріали були надруковані в газеті «День за днем» і на офіційному сайті Шепетівської міської ради.

Наступна теза листів-близнюків про те, що нібито «не вивчена економічна сторона щодо витрат при переоформленні пакету документів». Але, як випливає з листів Майданця В. І., Літвін Ю. В. та Бузиля В. В., перейменування вулиць додаткових витрат за собою не тягне, а отже «економічна сторона» – це фікція.

У разі зміни власника (отримання спадщини, купівля-продаж, дарування) переоформлення документів, а отже і додаткові витрати передбачені незалежно від того, змінювалась назва вулиці чи ні. Тому посилання на це є некоректним.

Начальник Управління праці та соціального захисту виконавчого комітету Шепетівської міської ради Білас Сергій Григорович спростував брехню про те, що при оформленні субсидій та інших соціальних виплат потрібно негайно переоформити документи на право власності. Жодного випадку відмови в пільгах чи субсидіях через перейменування вулиць не було, тим більше коли йдеться про членів сімей воїнів АТО, які сьогодні захищають Україну від російсько-фашистських окупантів, як колись Герої Крут, Симон Петлюра та Герой України Степан Бандера.

Автор листів пише, що прийнявши рішення про перейменування вулиць, депутати взяли до уваги Указ Президента-регіонала Януковича від 12 червня 2009 року № 432/2009, але і це не відповідає дійсності, бо названа особа була президентом з 25 лютого 2010 року до 22 лютого 2014 року, поки український народ не викинув її на смітник історії, як тепер викидає туди генералів-м'ясників ватутіних, кривавих більшовиків луначарських і кірових та інші пережитки злочинного комуністичного режиму.


Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.108 секунд
0
репостів
0
репостів