Все про переселенців у нашому місті

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
23 груд. 2014 23:53 - 23 груд. 2014 23:54 #95122 від Dj Os

Шепетівчани не раз задавалися питанням стосовно біженців та переселенців із східних областей та Автономної Республіки Крим, чи є вони у Шепетівці та чи робимо ми для них бодай щось, аби вони не почували себе покинутими на призволяще?
Відділ інформації, преси та зв’язків з громадськістю виконавчого комітету інформує, що на базі Шепетівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (м.Шепетівка, вул.Островського, 4, кабінети №1, №2, №3) за підтримки в.о. міського голови, секретаря Шепетівської міської ради Михайла Полодюка, створено Пункт допомоги для біженців зі Сходу та переселенців з Автономної Республіки Крим.

Фахівці та спеціалісти ЦСССДМ, працівники виконавчого комітету та активісти і волонтери Молодіжної ради міста, проводять активну допомогу у забезпечені людей одягом, речами першої необхідності, надають усі види консультацій та підтримують наших громадян психологічно у кризовій ситуації.

Окрім того, за ініціативи очільника міста, налагоджено активну співпрацю Управління праці та соціального захисту, Шепетівської міськрайонної організації Червоного Хреста, Шепетівського міськрайонного центру зайнятості, релігійних громад міста, відділу інформації, преси та зв’язків з громадськістю, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, ЦСССДМ, Територіального центру соціального обслуговування, служби у справах дітей та організаційного відділу виконавчого комітету.

Результатом спільної роботи стало занесення до Єдиної інформаційної бази – 195 осіб, що переселилися з АР Крим та зони проведення АТО. У дошкільні навчальні заклади було влаштовано – 7 дітей, у школи міста – 22 дитини, у вищі навчальні заклади І-ІІ рівня акредитації – 6 осіб.

За продовженням та призначенням усіх видів державних соціальних допомог звернулося 115 чол., 13 – за допомогою при народженні дитини, 2 – за продовження виплати як постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, 96 – за допомогою на покриття виплат на проживання, 96 – за продовженням виплати пенсії.

В Територіальному центрі соціального обслуговування визначено 3 ліжко-місця та 1 кімната в спеціалізованій школі-інтернат з 2 ліжко-місцями для осіб відповідної категорії.

Стосовно забезпечення житлом, то 180 осіб проживають у родичів, а 15 винаймають житло на платній основі.
Окрім того, вдалося залучити приватних підприємців та забезпечити громадян, які звернулися твердим паливом на зимовий опалювальний період. 8 діток було забезпечено шкільним приладдям.

Шепетівською міськрайонною організацією товариства Червоного Хреста було надано продуктові набори (крупи, цукор, печиво, олія, мука, консерви, чай, макарони та засоби особистої гігієни.)

Варто зазначити, що на заклик допомоги відкликнулася релігійна громада святих мучеників Віри, Надії, Любові і Софії Шепетівської єпархії Української Православної Церкви. Міська влада висловлює слова щирої подяки для даної релігійної громади, яка повністю забезпечила продуктами харчування 18 сімей (тільки картоплі було зібрано та передано 40 мішків, а також крупи, олія, овочі та багато іншого).

Виконавчий комітет Шепетівської міської ради і надалі буде організовувати та забезпечувати усім необхідним громадян України, які стали невимушеними жертвами політичних амбіцій сусідніх держав.
Висловлюємо сподівання, що українці з гідністю витримають усі виклики долі, недаремно було сказано, що: «козацькому роду – немає переводу».
Останнє редагування: 23 груд. 2014 23:54 ким Dj Os.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.088 секунд
0
репостів
0
репостів