Уряд ухвалив умови запуску 4G

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
05 лип. 2017 19:43 #113526 від Dj Os

Кабінет Міністрів України схвалив умови запровадження системи зв’язку четвертого покоління (4G), що враховують в тому числі вимоги до роботи операторів, умови проведення тендерів на продаж ліцензій та вартість ліцензій.

За словами прем’єр-міністра, рішення отримало експертизу Інноваційної ради при Кабінеті Міністрів і було розглянуто профільним комітетом, які надали свої висновки і засвідчили, що пропозиції з продажу ліцензій 4G «відповідають вимогам прозорості».

Держкомзв’язку доручено підготувати тендер з продажу ліцензій.

Очікується, початкова вартість ліцензій 4G становитиме 6,3 млрд грн: 2,3 млрд грн за діапазон 2600 МГц та 4 млрд 1800 МГц.

Володимир Гройсман також доручив голові Держкомзв’язку перевірити якість мобільного зв’язку 3G різних операторів.

«Доручаю провести перевірку зв’язку 3G у різних операторів в різних містах», – сказав Гройсман на засіданні Кабінету міністрів у вівторок.
Долучення:

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • GoBLin
  • GoBLin аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
  • Все возможно :)
Більше
06 лип. 2017 09:07 #113528 від GoBLin
Відповідь від GoBLin у темі Уряд ухвалив умови запуску 4G
Внедряя в Украине новое поколение мобильной связи 4G, необходимо обязать операторов покрывать всю территорию Украины качественной связью. Об этом сегодня, 4 июля 2017 года, во время заседания правительства заявил министр инфраструктуры Украины Владимир Омелян.

«В условиях выдачи лицензии обязательно необходимо указать, что компания обязана покрыть всю территорию Украины. В чем у нас проблема с 3G — операторы выбирают наиболее рентабельные объекты: города или небольшие города, а села и дороги просто забывают. Дороги у нас не полностью покрыты», — подчеркнул Владимир Омелян.


Кроме того, министр инфраструктуры отметил, что очень важно для национальной безопасности привлекать мировых операторов мобильной связи на украинский рынок.

«С точки зрения национальной безопасности целесообразно привлечь торгового представителя или Министерство экономики для проведения максимальной рекламной кампании среди иностранных компаний [предоставляющих услуги мобильной связи], чтобы они зашли на украинский рынок. У нас сейчас мобильные операторы, скажем так, недиверсифицированные» — отметил Владимир Омелян.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.070 секунд
0
репостів
0
репостів