«Золоте коло» об’єднало подолян у Шепетівці

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
04 черв. 2013 00:25 #85740 від Dj Os
Уже традиційно другий рік поспіль у місті відбувся регіональний фестиваль танцю «Золоте коло». Організаторами фестивалю є управління культури, національностей і релігій Хмельницької обласної державної адміністрації, виконавчий комітет Шепетівської міської ради, Хмельницький обласний науково-методичний центр культури та мистецтв.
Цього року відкриття свята танцю співпало із Міжнародним днем захисту дітей, тому 1 червня символічно Шепетівка повнилася щасливими посмішками юних шепетівчан та гостей міста. Учасниками свята танцю стали хореографічні колективи з Рівного, Волочиська, Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Ізяслава, Білогір’я, Старокостянтинова, інших міст Хмельниччини. Загалом у фестивалі взяли участь колективи із 14 районів області. Честь Шепетівки на конкурсі захищали хореографічні колективи міського будинку культури «Інеш» та «Віват» і танцювальні ансамблі дитячої музичної школи «Мозаїка» та «Радість».
Стартувало свято з урочистої ходи учасників під музичний супровід духового оркестру. А уже на площі ім. Т.Г. Шевченка всіх присутніх вітали представники влади та журі конкурсу. До вітального слова були запрошені секретар Шепетівської міської ради Анатолій Липкань, директор Хмельницького обласного науково-методичного центру культури та мистецтв, заслужений працівник культури України Олена Ільїнська, інші гості свята.
Програма фестивалю була розрахована на два конкурсних дні. Всі учасники змагалися у чотирьох номінаціях - «народний танець», «бальний танець», «класичний танець» і «сучасний танець».
Шепетівські колективи за результатами дводенної танцювальної естафети отримали чимало дипломів та призових місць. Хореографічний колектив «Радість» здобув диплом за ІV місце, ІІІ місце - «Віват», ІІ ансамблі «Інеш» та «Мозаїка». А гран-прі фестивалю отримав колектив «Веснянка» з м. Волочиська.
Міжнародний день захисту дітей пройшов у Шепетівці оригінально, цікаво та весело, з масою подарунків, розваг, щасливих посмішок малечі. Розважальна програма у парку культури та відпочинку вдало поєдналася із проведенням у нашому місті другого регіонального свята танцю «Золоте коло». Учасниками цього уже традиційного для шепетівчан дійства стали танцювальні колективи з Рівного, Волочиська, Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Ізяслава, Білогір’я, Старокостянтинева та інших міст. Честь Шепетівки на конкурсі захищали хореографічні колективи міського будинку культури «Інеш» та «Віват» та танцювальні ансамблі дитячої музичної школи «Мозаїка» та «Радість».

Стартувало свято з урочистої ходи учасників під музичний супровід духового оркестру. А уже на площі ім. Т.Г. Шевченка всіх присутніх вітали представники влади та журі конкурсу. До вітального слова були запрошені секретар Шепетівської міської ради А. Липкань, начальник відділу культури міськвиконкому В. Матиціна, представник ХРБФ «Зміцнення громад» М. Ложкіна та заслужений працівник культури України О. Ільїнська.

Анатолій Липкань під час свого виступу зауважив, що свято танцю «Золоте коло» - це прекрасна можливість для талановитої молоді проявити свою хореографічну майстерність, познайомитися із творчими досягненнями своїх ровесників.

- Сьогодні Шепетівка рада вітати творчі колективи Хмельниччини, серед яких Народний колектив України, ансамбль танцю «Подолянчик», зразкові ансамблі народного танцю з різних куточків області. Усім їм хочеться побажати гарних та результативних виступів, гостинного перебування у нашому місті, - сказав Анатолій Всеволодович.

Програма фестивалю була розрахована на два конкурсні дні. Всі учасники змагалися у чотирьох номінаціях - «народний танець», «бальний танець», «класичний танець» і «сучасний танець». Додам, що шепетівські колективи за результатами дводенної танцювальної естафети отримали чимало дипломів та призових місць. Хореографічний колектив «Радість» здобув диплом за ІV місце, ІІІ місце - «Віват», ІІ ансамблі «Інеш» та «Мозаїка». А гран-прі фестивалю отримав колектив «Веснянка» з м. Волочиська.

Підготувала Ірина Кобилянська

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.079 секунд
0
репостів
0
репостів