Державна міграційна служба ДМС України
- pavlok
- Автор теми
- Адміністратор
- Дописи: 228
- Подяка отримана: 74
Гарна стаття про оформлення закордонного паспорту та його вартість відповідно до Закону і в дійсності, та деякі поради shepetivka.com.ua/statti/suspilstvo/item...rdonnij-pasport.html
Зміни творить кожен з нас! ngokolo.blogspot.com/
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- pavlok
- Автор теми
- Адміністратор
- Дописи: 228
- Подяка отримана: 74
А якщо людина хоче приписатись чи виписатись - громадян також направляють в кабінет №4 ДП "Документ", що створений для комфорту і зручності громадян і не є Державною міграційною службою, а просто допомагає гарно оформити папірці, а насправді - сидиш в черзі і дивишся, щоб перед тобою не пройшов хтось інший і переплачуєш за послуги, які маєш отримувати безкоштовно.
Я мав досвід з процедурою "зняття з реєстрації" та "реєстрацією місця проживання", зараз це можна зробити в одному місці по новому місцю проживання. По закону - зняття з реєстрації - безкоштовно, а реєстрація - 85 коп. держ.мито.
Мене направили в славнозвісний кабінет №4. Там мені зразу запропонували ознайомитись з "прайс-листом" послуг та їх вартістю і де вказано "Прошу надати послуги..." і підпис в кінці. Більшість людей не вчитується - підписується і йде сплачувати все в банк. Коли я сказав, що не прошу надавати ніякі послуги і хочу лише сплатити мито 85 копійок за реєстрацію місця проживання, мені повідомили, що тоді треба звертатись в ДМС, в приймальню до начальника, що я і зробив. На жаль, в приймальні не знайшлось необхідних бланків, тому все ж таки довелось сходити в "Міраду" на центр. ринку і купити талони реєстрації - по 50 коп. шт.. Держ.мито оплатив в Приватбанку, де комісія за цей платіж - 2 грн., в ОщадБанку - платежі на Держ.казначейство безкоштовні.
Про необхідність оплати бланків чи послуг в ДП Документ ніхто не говорив, проте всі погоджуються з тим, що їм підсовують і переплачують в кілька разів більше.
Найбільше мене непокоїть те, що в приміщенні ДМС ніде немає інформації:
- - реквізити для оплати держ.мита
- документів, що необхідні для здійснення тих чи інших дій
- законів, що регулюють покладені на ДМС обов'язки.
Тому на 100% погоджуюсь з викладеною інформацією у статті і раджу всім перед тим, як іти в ДМС чи ін. службу, ознайомитись з порядком виконання тих чи інших дій відповідно до закону, а потім іти до виконавців
Зміни творить кожен з нас! ngokolo.blogspot.com/
- Dj Os
- Адміністратор
- Редактор
Майже так і в мене було.чекаю свій паспорт. Чергу зайняла в 6 ранку і вже була 19 за списком. Один хлопчина стояв під приміщенням з половини четвертого ранку. За списом було 37 громадян а прийняла тільки 25 осіб. При чому в її списку вже троє було записано і з нашого списку записала 22 особи. Я платила 377, 15 а люди по 520 чи 540. А за швидкість і за 1000 грн. Всі мовчали і платили. Не хотіли скандалу. Мало хто знає свої права і обов'язки. Юлия Школьник
- zlyj vuyko
- Елітний учасник
- Дописи: 251
- Подяка отримана: 53
- Відвідувач
- Dj Os
- Адміністратор
- Редактор
- Відвідувач