Через ВК росіяни поширили вірус, який атакував ПЗ українських артилеристів

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
05 черв. 2017 18:50 #113052 від Dj Os

Доречним блокування російських соцмереж вважає The Wall Street Journal, у експертній публікації якого пояснюється, як Москва може використовувати «ВКонтакте» та «Одноклассники» в кібервійні.

Річ у тім, що соціальні мережі дозволяють хакерам збирати особисті дані про людей, яких збираються атакувати, а також як платформу для розміщення шкідливих програм.

У газеті зазначається, що після того, як на Донбасі почалася війна, американська компанія з кібербезпеки CrowdStrike виявила, що російські хакери, пов'язані з групою APT 28, поширили через «ВКонтакте» вірус протии програми для Android. Шкідлива програма проникла у програмне забезпечення для українських артилеристів, яке розробив Ярослав Шерстюк.

Програма дозволяла розрахувати дані для наведення українських гаубиць. Однак російський вірус дозволив зламати програму й визначати місце розташування української артилерії, щоб потім російські сили могли завдати удар по них.

Видання пише, що минулого року російські хакери також намагалися вивести з ладу електропідстанцію в Києві. Інша кібершпигунська група з Росії Sandworm влаштувала атаку на електромережу в Західній Україні.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.085 секунд
0
репостів
0
репостів