Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
Адміне, вчіть історію. Коли був написаний «Золотой телёнок», а коли з"явилась Калінінградська область? І куди в 1946 році дівся Кенігберг?admin пише: За цю Шепетівку не знав, дякую. Здається є ще селище в московській області в Россії.
Щодо вашої теорії на рахунок висловлювання Остапа Бендера, то гадаю це цілком можливо.
Ikke пише: Недавно я натрапила на ше одну Шепетівку, в Росії, Калінінградській області, і тепер мені цікаво чи я одна така незнаюча була.
Ось ссилка на клона: www.geographic.org/geographic_names/name...66&fid=5537&c=russia
Правда ніде не знаходжу, чи вона ще досі існує, але принаймні колись існувала. І так, як вона лежить недалеко від Балтійського моря, шо практично являється Атлантичним океаном, на мене напав сумнів, шо не про нашу писали Ільф з Петровим (якщо взагалі не із-за милозвучності назву вибрали).
«Ну его к чёрту! — с неожиданной злостью сказал Остап.— Всё это выдумка, нет никакого Рио-де-Жанейро, и Америки нет, и Европы нет, ничего нет. И вообще последний город — это Шепетовка, о которую разбиваются волны Атлантического океана.» (И. Ильф, Е. Петров «Золотой телёнок»)
"Золотой телёнок" писався в 1930 році, коли навіть Калінінград ще називався Кьоніґсберґом, тим більше дрібні німецькі (прусські) містечка не могли мати слолв’янське звучання. А асоціація Шепетівки з Атлантикою у авторів роману була зумовлена тим, що у міжвоєнний період (між світовими війнами) в нашому, прикордонному на той час, місті була митниця, а в Острозі - вже Польща. Отже, пройшовши Шепетівську митницю, совєтскій ґражданін міг вільно рухатись до Атлантичного океану, а там і до Ріо-де-Жанейро - рукою подати...
Сайт міста Шепетівка ©2005-2026
Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на shepetivka.com.ua