Відео: «Прихована камера» в СРСР

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
05 трав. 2015 22:14 - 05 трав. 2015 22:54 #97823 від Dj Os

3 травня дизайнер Артемій Лебедєв опублікував у своєму блозі випуск американського телешоу «Прихована камера», знятий у Москві в 1961 році, зазначивши, що це рідкісний спосіб подивитися на радянське минуле без прикрашання. Відео, перекладене на російську мову журналом «Тоді», стало приводом для бурхливих дискусій серед його читачів. 

Московський випуск «Прихованої камери» помітно відрізнявся від рядових епізодів передачі: здебільшого він був присвячений спостереженнями про життя в СРСР, ніж звичним розіграшів з використанням прихованої камери.

Прибувши до столиці, американська знімальна група першою справою звернула увагу на те, як на широких московських вулицях мало машин, і на те, як жінки в місті часто впевнено беруть на себе тяжкий і навіть небезпечний труд - наприклад, миття вікон у висотній будівлі без страховки .


Потім «Прихована камера» була встановлена ​​в Кремлі, поруч з Цар-гарматою. Там знімальна група спостерігала за тим, як росіяни фотографуються, зазначивши, що в СРСР посміхатися на знімках було не прийнято, і цьому правилу підпорядковувалися навіть маленькі діти.


Після Кремля автори передачі вирушили на російську «дискотеку», на якій молодь була змушена розважатися під дуже повільну за західними мірками музику, а потім на спортивний стадіон, де вболівальники не кричали, не свистіли і тільки плескали в долоні.

Наступна зупинка - один з московських ринків. Тут знімальна група стежила за тим, як у розпал літа чоловік за підтримки дружини вибирав собі хутряну шапку вартістю близько 30 доларів. «Прихована камера» припустила, що на головний убір могла піти його місячна зарплата.

У завершальній частині випуску «Прихована камера» влаштувала два розіграші. Під час першого з них телеведучий сідав до пасажирам метро і починав нав'язливо вивчати їх газети. За підсумками експерименту автори програми прийшли до висновку, що в СРСР не прийнято відмовлятися ділитися чим-небудь на людях: люди легко розлучалися зі своїм чтивом на прохання випадкового попутника.

З іншим випробуванням - дівчиною, яка просить донести до кута непідйомний валізу з камінням - радянські люди впоралися точно так само, як жителі Лондона і Парижа: хтось починав шукати виправдання, а хтось героїчно піднімав 113-кілограмовий вантаж.

У своєму блозі Лебедєв зазначив, що відео є одним з небагатьох способів поглянути на те, як насправді жили люди в СРСР.

У ті роки це була жахлива антирадянщина і очорнення соціалістичного способу життя, а зараз це єдиний подібний документальне свідчення.
Останнє редагування: 05 трав. 2015 22:54 ким Dj Os.
Ці користувачі подякували: 259051213422@odnoklassniki.com

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.092 секунд
0
репостів
0
репостів