Унікальне відео Берліну 1945 року

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
05 трав. 2015 21:58 #97822 від Dj Os

В інтернет виклали унікальний відеозапис післявоєнного Берліну.

На кадрах, зроблених невідомим оператором, чітко видно масштаби руйнування столиці Третього рейху і прикмети буденного життя городян.

Засновник німецької компанії Chronos-Media, у розпорядженні якої знаходиться найбільший архів старої відеоплівки, Костянтин фон цур Мюель виклав в мережу унікальну кольорову запис, зроблений в липні 1945 року. На ній зображений Берлін через всього два місяці після капітуляції нацистської Німеччини.

У цей час німецька столиця вже була поділена союзниками на чотири зони впливу. У Берліні почали з'являтися таблички з позначеннями вулиць російською мовою, а в центрі міста встановлено плакат із зображенням Йосипа Сталіна.

Зруйновані рейхстаг і Бранденбурзькі ворота, руїни навколо Александерплац, центральній площі Берліна, залишки розбомбленої військової техніки на вулицях міста, жителі, розгрібати завали, - такий постає перед глядачем столиця Третього рейху після капітуляції нацистів.

Наприкінці відеозапису показані кадри, зроблені з борту літака. На них виникає більш повна картина руйнувань Берліна в результаті бомбардувань союзників. Уздовж одного з головних бульварів Берліна, Унтер-ден-Лінден, провідного від Бранденбурзьких воріт, видно руїни будинків.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.092 секунд
0
репостів
0
репостів