Середа, 21 червня 2006
  24.7K Visits
0
Votes
Undo
  Subscribe
Чи є в Шепетівці пам'ятники Леніну? І яке ваше ставлення до їх присутності (в разі якщо є)?.
Понеділок, 07 грудня 2009, 06:03
·
0
Votes
Undo
Почему-то Тролик делает упор на то что Ленин терран, а сам в упор не видит тех предательских расстрелов, пример которого привела Нино!В чем были виноваты те люди???????????? Может ответишь????Мои бабушки и дедушки также НИКОГДА о бендеровцах не говорили позитивно!Мого прадедушку разкулачили и принудительно загнали в колхоз, и ничего... работали!!Чувак, работали!!! Не бежали к немцам в надежде на помощь, не видя элементарного продолжения своей судьбы - того же рабства, только в гораздо ужаснейшей степени!Никогда бы они не дали свободу тому народу, который завоевали! Это очевидно!Володя как ни крути - часть истории! Вы предлагаете просто вырвать ее... а чем заполнить?? Чем?Псевдопатриотичными "подвигами" бендеровцов?Ленин не без греха, но и Бендера не чем его не лучше! Что вы пытаетесь доказать разрушая памятники? Не могу догнать? Чем памятник Бендере не такой же "кусок гранита???Для меня что Ленин, что Бендера - монопенисуально...Тем не менее историю не переписать! Каким бы ты потриотом не был! Патриот историю ценит, а не уничтожает! А те кто уничтожает - место в тюрьме! А то вы через некоторое время и вечный огонь разнести захотите, под предлогом того что это была воля Сталина, а не народа! Может еще и Колю Островского подолбете? Он ведь вроде как враг-пропагандист для вас!Народ, что ж вы никак понять не можете: памятники политического мотива НЕДОЛГОВЕЧНЫ! Сколько бы мы здесь не спорили!Поэтому поддерживаю идею голосования!Хотя опять же - не мы этот памятник ставили - не нам его и трогать!
Понеділок, 07 грудня 2009, 06:26
·
0
Votes
Undo
добре... не буду нічого казати, бо це викличе написання ще 4-х сторінок форуму )) Голосування, так голосування ! Я - за каплчику )))
Понеділок, 07 грудня 2009, 06:43
·
0
Votes
Undo
Вот в чем и заключается вся ваша фальшивая натура - молчать о грешках своих и тыкать носом в чужие!Ах да... и добить памятники еще... красавчики.. что уж сказать!
Понеділок, 07 грудня 2009, 06:47
·
0
Votes
Undo
В связи с актом вандализма и развязавшейся дискусией предлагаю ответить на наболевший вопрос.Желательно с комментариями и аргументами)))
Понеділок, 07 грудня 2009, 07:05
·
0
Votes
Undo
Грішки ? Добре.. Ось тобі цитата одного відомого росіянина:„Радянський Союз - це зовсім не та країна, яку ви зображували у шкільних підручниках і своїй брехливій пресі. Радянський Союз - це не тільки політруки, стахановці, ударники комуністичної праці і космонавти. Радянський Союз - це ще й селянські повстання, жертви колективізації та Голодомору, сотні тисяч невинно розстріляних в чекістських підвалах і мільйони закатованих у ГУЛАГу під звуки поганого михалковського гімну. Радянський Союз - це безстрокові психушки для дисидентів, вбивства з-за рогу, і на незліченних табірних кладовищах - безіменні могили моїх друзів-політв'язнів, які не дожили до нашої свободи”, – написав відомий правозахисник, колишній політв’язень, москвич Алєксандр Подрабінека ще раджу почитати таку книженцію як "Жовтий князь" (є фільм по цьому роману, зветься "Голод 33") .. а що ти мені можеш протиставити ? Заказну совєцьку пропаганду? Тут протиставляли чиюсь бабцю, діда і ше когось.. мовляв їх бандерівці хотіли вбити із гаслами "растрєлять". Ви подумали, що бандерівці не могли так казати... от і калькування.. вже навіть не можуть розібратись із своєю мовою.. логіка де? А в мого діда була кузня.. коли прийшли савєти, все забрали.. і після того вся сім"я пішла в УПА, бо не могли змиритись: все що було нажите цілими поколіннями було знищене і відібране за кільки днів! А при чому тут лєнін, скажете ви ? А при тому, що саме з його легкої руки в україну закидались комуністичні десанти і пізніше на допомогу їм були послані війська муравйова... ще щось ?
Понеділок, 07 грудня 2009, 07:24
·
0
Votes
Undo
ви би краще зі своїми ідеями і настроями економіку піднімали.А то памятник зруйнувати треба зусиля і кошти.Побудувати новий також кошти.Закривали вас тепер ще й годувати треба,також кошти....Виходить дорого для держави...Більше шкоди чим добра....[SIZE=1]---------- Додано о 07:24 ---------- Попереднє повідомлення було написане в 07:13 ----------[/SIZE]Я ось не розумію.Ти пишеш що воювати треба було не за чужу країну,а за свою.Хотіли помститись своїми кривдникам,але не хватало зусиль тому подались до іншого загарбника.Але ж в західній україні в 1941 році важали німців спасителями проти "червоного терору"Якщо не помиляюсь то Шухевич,воював за німців і розтрілював українських євреїв.Да і вашого героя був цілий батальон у німецькій армії - "Ніхтігаль" (здається).
Понеділок, 07 грудня 2009, 07:36
·
0
Votes
Undo
Чувак, кидаться умными фразами типа почитай то, да почитай это не стоит...Я имею свой взгляд на историю на основании своего мировозрения... и я не впадаюсь в крайности, т.к. не являюсь фанатиком идей!Ты можешь дальше упивать на мнения других и ссылаться на книги...Но я скажу тебе одно - у меня бабушка пережила 2 голодомора и она б тебе рассказала много того, что ты не прочитаешь в книгах и в статьях! Со всей подноготной!В том числе и о бендеровцах!Я бы посмотрел как ты ей втирал о том, какие вы "заебмечательные пацаны"... и показала бы куда идти со своими "актами правосудия"!Твого деда розкулачили равно как и мого! Разница лишь в том, что мой предпочел честно работать дальше и не подвергать опасности свою немалую семью! Я представить не могу если бы все рванули в лес партизанить и прислуживать фрицам!Ему пришлось выбирать из двух зол меньшее... и он поступил правильно как по мне!Жить под ярмом умопопраченного Володи ему показалось целесообразней чем прогибаться под тем, с кем нет ничего общего кроме как понятия "homo sapiens" Их даже людьми тяжело назвать!И как бы не было, в итоге - род его продолжает жить и бороться за новую, политически здоровую Украину! А один предтавитель рода твоего дедушки борется с призраком прошлого, поддерживая вандалов и вознося себя в праведники-патриоты!Ты мне одно скажи - что вы хотите доказать, ломая памятники? И где гарантия что вы не разнесете Вечный огонь через некоторое время под предлогом того, что это Сталин всех "реперсировал" на войну за отчизну!Бороться нужно с теми "памятниками" что окупировали Раду сейчас... а не с теми, что когда-то слепили (пусть даже ценой крови) одну из сильнейших держав мира и уже давно сгнили не смотря на бальзамирование!
Понеділок, 07 грудня 2009, 07:48
·
0
Votes
Undo
[QUOTE=trolik;45644]Ось тобі цитата одного відомого росіянина:[/QUOTE]1. ну те що відоми росіянин, москвич заговорив українською мо вою то вже є великий плюс, но то таке...2. були вже і євреї, і цигани, і готи, і емо, католики і християни. Думав вже всіх обговорили, нє, ще про Бендеру забули. Ні до чого путнього ця тема не доведе, ніхто не змінить свою думку і не переконає іншого, в результаті будуть тільки сварки і бани!3. не ми ті пам,ятники ставили і не нам їх руйнувати4. а про вулиці я взагалі в шоці, Леніна, Сталіна, яка різниця як зветься вулиця? Може ще й Карла Маркса переіменіємо? Га?:dg:
Понеділок, 07 грудня 2009, 08:05
·
0
Votes
Undo
Особисто мені він нічим не заважає, а історію слід пам,ятати, якою б вона не була!сумніваюся що зараз багато хто в школі зможе дати від повідь на запитання хто такий Ленін, Бандера, Островський )))
Понеділок, 07 грудня 2009, 08:30
·
0
Votes
Undo
Ох і полеміка піша....Додам і своїх 5 коп.Зразу обмовлюся, що я проти пам"ятника Леніну в центрі міста.Голосую за клумбу.До Островський хоть він і був комунякою, в мене ставлення дещо інше: бунтар, хуліган, писака як не як. Тай на відміну від інших з наших країв хлопець був, наводив страх і жах, поки комуняки мозок йому не промили в боротьбі за червоні ідеї і поліг бідолаха. Зрештою лишив якийсь відбиток в історії нашого краю. Яким боком Ульянов до нас відноситься щоб в центрі міста стояти, я не знаю.Що до Володі, то на жаль до цього часу не знайшлося твердої руки щоб демонтувати його монумент законно, одним махом. Зате знайшлися гарячі голови які його зносять частинами. Ставити пам"ятники політичним діячам, справа невдячна. Заміни Леніна наприклад Бандерою завтра знайдуться не менш гарячі хлопці які і йому щось відіб"ють. Таким хлпцям памятники треба ставити лише на крадовищі, ну і можливо в місцях їхньго народження та діяльності (чисто для туристів).Вибачайте може когсь образив, та це моя особиста думка.P.S. З чотирьох затриманих, двом адмінка, ще двом кримінал шиють, вчора мало відбутися засідання суду щодо міри запобіжних заходів до останніх двох.
Понеділок, 07 грудня 2009, 10:30
·
0
Votes
Undo
Історію потрібно памятати але коли памятник в центрі міста це не память, це поклоніння! Взяли би ці всі совкові памятники і вивезли б в одне місце і хай собі комуняки лоби б'ють.
Твого деда розкулачили равно как и мого! Разница лишь в том, что мой предпочел честно работать дальше и не подвергать опасности свою немалую семью! Я представить не могу если бы все рванули в лес партизанить и прислуживать фрицам!
Може будем більш коректнішими в своїх висловах а? Якщо в партизани то вже фріцам служить?? Якщо комуняк як і вони ненавидиш то вже нацист? Тобі не здається що не варто всіх під одну гребінку чесати? Тут не біле і чорне, тут значно більше елементів які потрібно розуміти.У одного УПА ніби розстріляли, у іншого комуняки замордували... Все це є факт і від цього нікуди не дінешся. Але є ще багато елементів за які ми навіть не задумуємось. Вже доведений факт що комуняки перевдівались в форму УПА і робили розстріли щоб дискретувати їх, також я не спорю о і в самому УПА не без урода. В кожному випадку треба розбиратися конкретно. Але якщо ми дещо глобальніше поглянемо на картину? Скільки людей загинуло від рук УПА а скільки від комунізму? Скільки людей було комуняками репресовано, розстріляно, розкулачено і тд?.. Совок нас мордував майже століття, а УПА скільки існувала?Раджу всім не полінуватися і полазити по архівах і знайти звістки про своїх рідних. Дізнатися їх історії. Я думаю багато здивуються як я свого часу.
Понеділок, 07 грудня 2009, 11:15
·
0
Votes
Undo
Чувак, было бы Бендеровцев больше - не факт, что не было бы столько же жертв!Тех же украинцев, только партийцев...И называлось бы все это - чистка украинского народу от коммунизма...Полазить в архиве? У меня бабушка - живой архив, который погорбил долгий труд на полях коммунизма... Она и без архивов расскажет историю моей родословной до 6-го колена... и мне этого достаточно!Ты призываешь смотреть глобальнее - ок, с чьей помощью они планировали освободить Украину? К кому примыкали? Ясно-понятно, что самим это сделать трудновато было бы и поэтому пришлось примыкать к фашистам, НО очистив народ Украины от коммунистов кто бы правил страной? Хочешь сказать что УПА? Кто бы им дал????? Наивные как дети ей Богу...Гадать "да как бы да кабы" можно бесконечно!Вопрос на самом деле другой - что они доказали раздобив памятник? Переписали историю или что???? Или у всех кардинально изменилась точка мнения???И второе - этот метод борьбы с коммунизном (причем в прошлом) они считают нормальным, гуманным и уместным?
Понеділок, 07 грудня 2009, 11:23
·
0
Votes
Undo
Гадать "да как бы да кабы" можно бесконечно!
Це ти вірно підмітив так що давай не будемо фантазувати, ми говоримо про минуле а не про майбутнє. Факт що комуняки винищили декілька мільйонів українців бесперечний! Протилежне ти не доведеш! А щоб пісял цього я ще кожен день дивився на пику цього нелюда??? Ми зараз говоримо не про встановлення памятника бандері, ми говоримо про демонтування памятнику Леніну! Те що він стоїть в центрі міста неповага до самого себе, а ви пропускаєте все це через себе ж. Одвічна проблема українців - байдужість! Поки в сраку не клюне...
Понеділок, 07 грудня 2009, 11:38
·
0
Votes
Undo
А хто це "голосування" робив? Чи не простіше було в три "сухих" пункти без побічних впливів: залишити, знести, змінити. Чи тут присутня маніпуляція? Так я сам для себе вирішу чи любуватись мені тими ранами, чи ні, бо це особисте. Або, реставрувати, чи що зробити на тому місці -це вже окрема тема для обговорення.. А взагалі, то вважаю подібні прояви боротьбою незрозуміло з чим, схожі на походи дона Кіхота на млини -прийде час і пам'ятник сам по собі піде в історію, а той кого за це притягли до відповідальності, буде ще розповідати, що він політичний в'язень, хоча на мою думку таким не є. Це вандалізм і нічого більше.. Хай стоїть пам'ятник, проявіть повагу, чи хоча б терпимість до поколінь, які на цьому всьому жили і виросли, хай вони вирішують потрібен цей пам'ятник чи ні. Фізично він не заважає.
Понеділок, 07 грудня 2009, 12:00
·
0
Votes
Undo
Ми знову починаємо говорити про різні речі.Питання не втому хто скільки людей замордував, для цього потрібно створювати іншу тему. Питання в руйнуванні памятника.Пропоную написати листа Єгипетському уряду про демонтаж пірамід, так їх фараони знущались з бідних рабів заставляючи їх тягати кілька тонні брили.А людям які безпосередньо приймали участь в цьому акті вандалізму пропоную взяти молотки і піти до Вопака де розбирають стару бідівлю. Буде можливість заробити пару гривень, а не пару років.
Понеділок, 07 грудня 2009, 13:09
·
0
Votes
Undo
що ви як малі діти, для чогось щось зносити? Бо це комусь не подобається? Так може і пам,ятник варенику знесемо чи галушці? бо я шото їх не дуже "люблю"...[SIZE=1]---------- Додано о 13:09 ---------- Попереднє повідомлення було написане в 13:01 ----------[/SIZE]доречі чого опитування стало прихованим?
Понеділок, 07 грудня 2009, 13:18
·
0
Votes
Undo
[QUOTE=Dj Os;45653]Факт що комуняки винищили декілька мільйонів українців бесперечний! [/QUOTE]Цікаво, чи винны "комуняки" в тому, що за часи незалежності населення України зменшилось з 52 до 46 мільйонів?
Понеділок, 07 грудня 2009, 13:26
·
0
Votes
Undo
Винні)) Ви шо хочете сказати що зараз при владі демократи?
Понеділок, 07 грудня 2009, 13:38
·
0
Votes
Undo
Я би навіть висунув теорію про те, що вони винні у цілеспрямованому винищені українського генофонду: захід України, який не зазнав 2 голодомори із 3-х та був у "обіймах" союзу майже на 30 років менше набагато європеїзованіший та політично активніший, ніж решта країни. Це через те, що всі хто підіймав голову - були винищені... ось і зараз: підвищили черговий раз ціни - ми мовчимо, прийняли черговий дурнуватий закон - ми мовчимо.... А у європейській Франції вже би напевно спалили зо 20 машин по кожному факту, і уряд би зранку хаотично шукав вирішення проблеми.
Понеділок, 07 грудня 2009, 13:41
·
0
Votes
Undo
[QUOTE=Dj Os;45661]Винні)) Ви шо хочете сказати що зараз при владі демократи?[/QUOTE]Оце питання цікаве! Леніну, хоча б за те треба пам'ятник зберегти, що він не був хапугою, а ще державу на ноги ставили. І якщо уявити, що він зараз балотувався б в президети, то я був би за комуністів... Чи може я чогось не знаю???
There are no replies made for this post yet.
Sorry, the discussion is currently locked. You will not be able to post a reply or a comment at the moment.
Submit Your Response
Upload files or images for this discussion by clicking on the upload button below.
Supported: gif,jpg,png,jpeg,zip,rar,pdf
· Insert · Remove
  Upload Files (Maximum 128MB)

Сайт міста Шепетівка ©2005-2026

Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на shepetivka.com.ua

0
репостів