Розмір шрифту: +
5 minutes reading time (974 words)

Украдена історія

 

Кілька століть українців знищували. Це вже не є секрет . Знищували саму передову частина нації. Винищували фізично , розмивали , обмовляли , переписували історію і придавали забуттю славні сторінки історії та біографії людей.

Кілька століть , українську націю стирали з лиця землі.

При цьому постійно впроваджували різні механізми саморуйнування нації для формуванні психології рабів у українців. Для трансформації української нації в малоросійську .

Всі ми неодноразово чули приказки про українців .

Це прислів'я та приказки , де фігуранти (українці) жадібні , боягузливі , позбавлені будь-яких  достоїнств. Де два українці .... , Моя хата скраю … Не з’їм то понадкушую .

Їх сотні , їх тисячі . Їх так багато нам повторювали , що ми самі почали їх повторювати .

Ми самі почали в них вірити .

Ми не віримо , що можемо щось змінити , ми не віримо в справедливість , ми впевнені , що нічого cамі не вирішуємо . Ми боїмося вийти із зони комфорту і ризикнути благополуччям .

Ми стаємо зовсім іншими , чужими тим якостям , які споконвіку були притаманні нашим предкам.

Нам просто кажуть це , а ми його вбираємо , хоча факти , навіть наявні у відкритих джерелах говорять про зворотне .

Але ж нам є чим пишатися. І було завжди. Нам потрібно змінювати акценти і прибирати з ужитку обороти і словоформи які принижують нас і нашу націю.

Українську націю безсовісно обкрадали , історію привласнювали , заслуги замовчували .

Як українці можуть бути «боягузами» чи «моя хата скраю» , якщо серед героїв радянського союзу , українців , приблизно стільки ж у процентному співвідношенні як і росіян?

Українці могли не любити радянську владу , вони могли погано ставитися до неї. Але боягузами вони ніколи не були .

І це не враховуючи  бійців УПА. І це не враховуючи переселених українців , чию національність переписали на російську.

Друга світова ( Велика вітчизняна війна)

Серед отриманих звання Героя Радянського Союзу за ратні подвиги в роки війни були представники різних народів багатонаціонального Радянського Союзу: росіяни - 8160 ; українці - 2069 ; білоруси - 309 ; татари - 161; євреї - 131; казахи - 96; грузини - 90 ; вірмени - 90 ; узбеки - 69; мордвини - 61; дагестанці - 57 ; чуваші - 44; азербайджанці - 43; башкири - 39 ; осетини - 37; марійці - 18 , туркмени - 18 ; литовці - 15 ; таджики - 14; латиші - 13; киргизи - 12; удмурти - 10; карели - 9 ; естонці - 8 , калмики - 8 ; кабардинці - 7; чеченці - 7; адигейці - 6; абхазці - 5; якути - 3; молдавани - 2. |( вікіпедія )

 Потрібно розуміти , що частина героїчних українців билася в рядах УПА.

Оскільки ми говоримо тут про героїзм , а не про політику , то в чистому вигляді героїчних вчинків на боці УПА вистачало , враховуючи специфіку партизанської війни.

І навіть якщо не брати до уваги наявність такого факту як запорізька січ і запорожців , то навіть найвідоміші билинні герої мають відношення до української нації .

 Три богатиря

Зокрема, прообразами для билинних російських чудо - богатирів з легендарної трійці , як мінімум два мають українське коріння.

 У центрі безлічі російських билин стоїть фігура київського князя Володимира , якого можна ототожнити з Володимиром Святим.  Ілля Муромець згадується в XIII столітті в норвезькій «Сазі про Тідреке » і німецької поемі « Ортніт » , а в 1594 році німецький мандрівник Еріх Лассота бачив його гробницю в Софійському соборі в Києві.

Але давайте про самого Іллю Муромця

Ілля Муромець ( повне билинне ім'я - Ілля Муромець син Івана . ) - один з головних героїв давньоруського билинного епосу , богатир , що втілює народний ідеал героя - воїна , народного заступника . В деяких билинах XVII століття згадується - Ілля Мурович або Ілля Муровець - історичний прототип Іллі Печерського.

Прообразом билинного персонажа частина дослідників вважає історичного персонажа , силача на прізвисько « Чобіток » , родом з Мурома , який прийняв чернецтво в Києво - Печерській лаврі з ім'ям Ілля, і зарахований в 1643 році до лику святих православної церкви як « преподобний Ілія Муромець». З цієї теорії  Ілля Муромець жив у XII столітті і помер у Києво - Печерській лаврі близько 1188 . Пам'ять за церковним календарем - 19 грудня ( 1 ) січня .Теорія тотожності билинного богатиря з ченцем - Чобітько , Києво - Печерської лаври цілком правдоподібна.( вікіпедія )

 НАЙЦІКАВІШЕ - Іллею Муромцем , він став після прийняття чернечого сану. До цього, його прізвище було Чобітько !

Якщо місце народження , під питанням , то саме прізвище в миру , говорить багато про що.

Добриня Микитич - другий за популярністю після Іллі Муромця богатир російського народного епосу. Він часто зображується служивим богатирем за князя Володимира .

Володимир Червоне Сонечко ( також Володимир Всеславьевич) ; можливий прототип - Володимир Святославич ; на складання билинного образу вплинув і Володимир Мономах  - київський князь , одна з ключових фігур билин київського циклу, що поєднує багатьох російських богатирів .

Добриню іноді величають князем, а іноді племінником Володимира Красного Сонечка. Історичним прототипом Добрині Микитовича вважають воєводу Добриню , дядька і воєводу князя Володимира , брата його матері Малуші .( вікіпедія )

Та що там говорити про героїзм , якщо навіть казки безсовісно вкрадені в українців ще в російській імперії .

Казок , які були вкрадені в українського народу і видаються зараз за російські народні , дуже і дуже багато , сенсу немає перераховувати . Тому що їх дійсно багато і тому що багато з них змінені до невпізнання.

Якщо ми хочемо щось змінити , якщо ми хочемо щоб ставлення до нас змінилося , нам потрібно самим змінити ставлення до себе.

Українці - сильна і горда нація. Нація героїв і билинних богатирів. У нас так багато всього , що убогі сусіди привласнюють нашу історію собі , через брак власної.

І ми повинні говорити про це , а не про ті комплекси меншовартості , які нам століттями намагалися прищепити.

Запустив, нарешті, свій сайт
Земля - чужая планета
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
П'ятниця, 03 травня 2024

0
репостів
0
репостів