Розмір шрифту: +
3 minutes reading time (600 words)

Щоб пізнати людину - сходіть до неї в гості

Ніщо не несе на собі такого відбитка нашої особистості, як наше власне житло. Воно може повідати про індивідуальні риси характеру куди більше, ніж одяг або смакові переваги. Справа в тому, що будь-яка людина, хай навіть і несвідомо, влаштовує свій побут так, як їй комфортно.Навіть якщо квартира чи будинок належить цілій сім'ї, у кожного з її членів, як правило, є свій простір. Він може бути невеликим, але цього достатньо, щоб скласти думку про окрему людину.

Проаналізуємо декілька варіантів:

В квартирі або кімнаті знаходяться тільки найнеобхідніші речі, і нічого зайвого. Наприклад, стіл, стілець, ліжко, шафа, тумбочка, комп'ютер, плита, холодильник ... Ніяких "предметів розкоші" на зразок килимів або картин не спостерігається. Ваш знайомий - аскет. Він мало піклується про зовнішні враження і надає трохи значенню матеріальним цінностям. Своє життя він влаштовує так, щоб налагодити мінімальний побут і можливості для роботи. Часом така людина рідко буває вдома, весь день проводячи на службі. Аскетизм — спосіб життя, що характеризується самообмеженням, скромністю та стриманістю.


Ви помічаєте спроби перетворити будинок в "музей".
Химерні шпалери, килими, кришталь, статуетки, вишиті серветки, численні картини і фотографії на стінах ... Перед вами "естет", який таким чином прагне задовольнити своє почуття прекрасного. Для нього дуже важливий зовнішній вигляд будинку, він буде покращувати і прикрашати його ... Швидше за все, це людина, яка у всьому прагне до досконалості.


Житло нагадує склад найрізноманітніших речей, при цьому про який-небудь порядок і мови немає. Таке враження, що людина тільки що переїхала, але насправді багато хто живе так роками ... У таких людей немає відчуття власності. В душі вони відчувають себе пасажирами, які очікують потяга на вокзалі, і стійко переносять тимчасові незручності. Їм здається, що рано чи пізно все облаштується ... без їх участі. Дуже часто так виглядають житла закоренілих холостяків, але іноді так живуть цілі сім'ї з дітьми.


У квартирі явно попрацював дизайнер.
Значить, господар дуже піклується про те, щоб зберегти свою індивідуальність! Тут може бути кілька варіантів. Наприклад, якщо стіни пофарбовані в білий колір, мінімум обстановки на зразок дивана і пари м'яких крісел - швидше за все, ви потрапили в гості до людини, яка займається інтелектуальною або творчою діяльністю. Але от біда - такі люди зазвичай не можуть довго терпіти когось поряд з собою: оточуючі, втручаючись в їх простір, порушують його внутрішню гармонію.

У будинку повно речей, які добре вписуються в загальний інтер'єр, але зате зовсім непрактичні у використанні.
Антикварні меблі, незручні, але витончені стільці, дорогий посуд, який явно ніколи не дістають із серванта. Значить, господареві чогось не вистачає в житті. Порожнечу він прагне заповнити предметами, які насправді зовсім йому не потрібні, але зате є проекцією його підсвідомих бажань. Людина хоче повернутися в минуле - і купує антикваріат. Прагне до елегантності - і купує стілець, яким можна тільки милуватися, але не сидіти на ньому. Заради надійності та безпеки набуває масивний сервіз, яким він ніколи не буде користуватися.


Ви спостерігаєте повне змішання стилів.
Масивні меблі контрастують з "повітряними" кушетками і пуфиками, по-спартанськи заправлене ліжко - з розкішним паласом, а забиті книгами стелажі з колекцією слоників. Словом, квартира нагадує скоріше не житло, а магазин! Значить, або на одній території живуть люди з абсолютно різними смаками та поглядами на життя, або в хазяїні якимось чином уживаються дві абсолютно різні особистості: "спартанець" і легковажний "естет". Є і ще один варіант: у людини просто елементарно немає смаку, і він заповнює будинок тим, що трапиться під руку ...


Будинок виглядає абсолютно безликим.
Стандартні меблі, килими, шпалери, фіранки ... Обстановка може коштувати дорожче або дешевше, залежно від можливостей господарів, але суті це не змінює. Однак і "безлике" житло може дещо розповісти про нашого знайомого. Найімовірніше, він досить скритний і не прагне демонструвати комусь свій внутрішній світ ... Це необхідно враховувати при спілкуванні.
ЕГО УНИВЕРСИТЕТЫ - НАСТОЯЩАЯ БИОГРАФИЯ ПУТИНА
Секрет довголіття і здорового життя
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Неділя, 28 квітня 2024

0
репостів
0
репостів