Розмір шрифту: +
4 minutes reading time (741 words)

Ноу коментс (текст не мій)

На батьківщині Миколи Островського відбувся Комсомольський марш

 

26 червня у День народження Комсомолу України у місті Шепетівка відбулось дивовижне дійство. Молодь Хмельниччини організувала комсомольський марш та пройшлась вулицями Шепетівки.

 

     Зранку у сквері імені Валі Котика почала шикуватися колона молоді. Перед початком комсомольського маршу у пам’ятника піонеру-герою невеличкий мітинг відкрив перший секретар Хмельницького обласного комітету ЛКСМУ Дмитро Мельник. За дорученням учасників зібрання голова Хмельницької обласної організації Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України» Ольга Шаршонь поклала букет живих квітів до підніжжя монументу Валі Котику. Саме від нього і розпочався комсомольський марш. Попереду комсомольських лав рухався агітаційний автомобіль з якого лунали комсомольці пісні, а учасники маршу скандували: «Молодь вимагає реальних змін!», «Ленін! Партія! Комсомол!», «Пока мы едины – мы непобедимы!» та вітали жителів зі святом.

 

 

 

 

 

 

 

Колона молоді пройшла маршем центральною вулицею Карла Маркса до монумента засновника першої у світі держави робітників і селян В.І. Леніна, ім’я якого носить славний комсомол України. Корзину квітів покладали народний депутат України Ольга Борита та юні піонери.

 

 

Організованою ходою учасники маршу підійшли до музею Миколи Островського, де відбувся урочистий мітинг, на початку якого до підніжжя пам’ятника видатному письменнику-комуністу Миколі Островському поклали корзину квітів народний депутат України, другий секретар обкому КПУ Ольга Борита і перший секретар Шепетівського міськкому КПУ, депутат міської ради Анатолій Дем`янов.

 

Вів мітинг Дмитро Мельник, перший секретар Хмельницького обкому ЛКСМ України, який привітав усіх присутніх із 94-ю річницею Ленінської Комуністичної Спілки Молоді України.

«Бути комсомольцем – це значить боротися, боротися завжди за молодість, гідне життя, за права трудового народу, справедливість, мир і рівноправність. Кров’ю кращих синів і дочок написані перші сторінки історії комсомолу. Це вони юні і мужні одержували разом із комсомольським квитком гвинтівку та патрони і відправлялися на фронт, щоб відстояти незалежність молодої радянської країни, щоб відстояти своє право на гідне життя.», - підкреслив Дмитро.

Дмитро Мельник зазначив, що з комсомолом нерозривно пов’язане життя нашого славетного земляка письменника-комуніста Миколи Островського. Адже його життя є прикладом не тільки для радянської молоді, а й для теперішньої.

 

Другий секретар Хмельницького обкому КПУ, народний депутат України Ольга Борита зауважила: «Нас об’єднує боротьба за наші права, нас єднає бажання покращити життя нашому народу України»

Ольга Борита зазначила, що за останні 20 років буржуазна держава не створила необхідних умов для самореалізації молоді, не реалізовано права молоді на гідне працевлаштування, на забезпечення молодих сімей доступним житлом. Більше 1 мільйона молодих громадян України не можуть знайти роботу. У країні практично відсутні молодіжні програми. Внаслідок масового зубожіння, абсолютній більшості українських сімей недоступна така розкіш як щорічний відпочинок та оздоровлення дітей.

Народний депутат повідомила присутніх, що фракція комуністів у ВР підготувала програму розвитку молоді, у якій йдеться про гарантію першого робочого місця після закінчення навчального закладу, гарантовану роботу за фахом мінімум на 2 роки. Для підприємств - податкові пільги при влаштуванні на роботу молодих фахівців.

Комуністи готують ряд законопроектів, які б гарантували доступну і якісну освіту незалежно від місця проживання,соціального статусу, за принцип рівних можливостей - для дітей із сільської глибинки і великих міст. А для молодих фахівців, які виявили бажання працювати в сільській місцевості реалізувати державну програму «Освіта. Робота. Житло».

 

На урочистостях виступила Ірина Верещак, перший секретар Шепетівського райкому КПУ: «Якщо ми не будемо боротися за свої права, то «очільники» нашої держави, олігархи разом із націоналістами доведуть нашу благословенну землю до неймовірних страждань. Ми маємо піднімати на боротьбу та боротися. Прикладом цьому є Микола Островський – людина, яка в страшні часи для комсомолу, для країни змогла знайти в собі сили та працювати на благо своєї Вітчизни».

 

Другий секретар Хмельницького обкому ЛКСМУ, студентський активіст Леонід Купельський зупинився у своєму виступі на історії створення та розвитку комсомолу, на тому як комсомольці боролися із фашистськими загарбниками. Адже саме приклад «Молодогвардійців» показав нам, як потрібно боротися за свою Батьківщину.

Також на мітингу виступив перший секретар Хмельницького міськкому Компартії України Віталій Сопрук: «Комсомол – є джерелом, яке наповнює Комуністичну партію України, адже сама Компартія черпаючи найкраще – представляє інтереси народу у Верховній Раді Україні». Віталій Миколайович зазначив, що комсомольці були і є найкращими, адже лише кращі будують заводи, музеї, працюють на землі, не словом, а ділом демонструють свій патріотизм.

Після урочистостей молодь мала можливість відвідати музей Миколи Островського, де ознайомилися із основними віхами життя видатного письменника, про його творчість, зокрема про легендарний твір «Як гартувалась сталь», про будівництво музею тощо.

 

 

Звичайно, враження від побаченого були надзвичайні, багато молодих людей вперше в житті побували у музеї та в один голос стверджували, що подібні заходи необхідно проводити систематично,  адже славетну історіє має Ленінський комсомол України, яку не потрібно забувати.

Не має розуму до 20 років - його вже й не буде!
Підберемо запитання до Уряду
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Неділя, 05 травня 2024

0
репостів
0
репостів