Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (300 words)

Досьє на комара

Чим менший за розмірами комар, тим він не безпечніший для людини.

Інформація про те, що комар кусає тільки один раз, а потім помирає, — неправда. Найбільш ранні комарі — аедес — проявляють активність уже в травні—на початку червня, причому за ніч одна комаха може вжалити до восьми разів. Кусаються тільки самки. Річ у тім, що в нашій крові містяться білки, необхідні їм для продовження роду — для розвитку яєць. Ці кровопивці дуже люблять дітей (через тонку шкіру) та дорослих, що сильно пітніють. Ворги цих комах — температура вище +28 ° С і сухе повітря, де комар швидко втрачає воду. Не люблять вони і висотних польотів, тому якщо ваша квартира розташована вище за 5-й поверх, вам дуже пощастило. Самці, що рояться купами, нікому шкоди не завдають. Вони харчуються виключно нектаром квітів. Тим, хто зібрався в екзотичні країни, не варто забувати і про малярійних комарів. Вони більші за звичайного комара і при посадці піднімають задню частину тулуба вгору. Такі комахи переносять дуже небезпечне захворювання — малярію. Звичайний комар тримає тіло горизонтально до поверхні, а тіло малярійного комара припідняте під кутом 30—40 градусів.

ЩО РОБИТИ З УКУСОМ КОМАРА

1. У жодному разі не розчухуйте місце укусу — так в рану може потрапити інфекція. Зняти свербіж допомагають компреси з соди, борний спирт, настоянка календули, серцеві краплі — корвалол або барбовал, сік цибулі або помідора і сметана.

2. Якщо на місці укусу утворився набряк, прикладіть до нього що-небудь холодне або протріть кубиком льоду.

3. Якщо виникло почервоніння, значить, комариний укус викликав алергічну реакцію. У цьому випадку випийте пігулку антигістамінного препарату (на основі хлоропіраміну, клемастіну або цетиризину).

4. Якщо через кілька днів після укусів у вас підвищилася температура, обов’язково зверніться до лікаря. Це може говорити про інфекційну лихоманку. А якщо до температури додався сильний головний біль, терміново викликайте «швидку» — комарі могли заразити вас вірусом енцефаліту.

Вчителям англійської мови Шепетівки
Атмосферний тиск - вісник погоди і самопочуття люд...
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Четвер, 02 травня 2024

0
репостів
0
репостів